TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2015,
10.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 28. 8. 2015, 10.02

7 let, 12 mesecev

Stilistka: Za Sašo imam pripravljenih 70 zgornjih delov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred začetkom resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek smo se pogovarjali s Sašino stilistko Petro Jurjec.

Petra Jurjec je stilistka, ki je tudi lani skrbela za stilsko podobo voditeljice Saše Lendero. Sodelovanje se nadaljuje tudi letos, Petri pa pomagata tudi Špela Hvale in Zarja Predin.

Zdaj sta se s Sašo že dodobra spoznali, je prišlo do kakšnih sprememb pri stajlingih od prvotne ideje v prvi sezoni Kmetije: Nov začetek? Res se bolje poznava, kar zame predvsem pomeni, da že takoj vem, kako bo določena obleka ustrezala njeni postavi, tenu kože in barvi las. Tudi obleke, za katere predvidevam, da ji ne bodo všeč, raje pustim kar na obešalnikih, še vedno pa moram zaradi narave dela pri nekaterih vztrajati.

Izdajte nam, kateri kos je bil lani najbolj sporen? Da ste ga morda stilistke noro želele in ga Saša ni marala, ali obratno? To je poslovna skrivnost (smeh) in ja, bilo je kar nekaj takšnih kosov. Drugače pa nekako obe krotiva druga drugo, ko si ena zamisli kakšno ekscentrično kombinacijo, ki bi bila sicer odlična za fashion week in malo manj za na Kmetijo: Nov začetek. Z eno besedo in vprašujočim pogledom si vse poveva: "Resno?" Stalnica najinih garderobnih pogovorov je bilo navdušenje nad spoznanjem, da gumijasti jahalni škornji pristojijo skoraj na vsak stajling. V resnici pa zaradi tednov dežja in nastalega blata, druge izbire niti nisva imeli.

Je nastala tudi kakšna zabavna anekdota? Absolutno. S Sašo v garderobi je vedno zabavno, saj je punca z odličnim smislom za humor. In ko se pridružijo še naši kreativni scenaristi, je res smeha polna skleda. Fantje imajo neverjeten čut za trenutek in največ prebliskov glede teksta ravno med Saškinimi preoblačenji. Ampak sva jih dobro vzgojili, tako da sedaj v drugi sezoni in po približno 90. oddajah, potrkajo preden vstopijo skozi vrata.

Kaj bo letos rdeča nit Sašinih stajlingov? Rdeča nit bo včasih tudi modra, ker hladne barve še posebej poudarijo Saškino lepoto in toplino.(smeh) Sicer se pa navezujemo na prejšnjo sezono in seveda tip oddaje, tako da ostajamo zvesti country estetiki s poudarkom na usnjenih, ročno izdelanih detajlih in nakitu. Torej, še vedno škornji, karirke, ampak tokrat malo drugače.

Lani vam vreme ni prizanašalo in je bilo kar nekaj zelo mrzlih dni. Imate zato letos pripravljenih več toplih oblačil in dežnih škornjev? Absolutno nam je lanska izkušnja dodobra napolnila kovčke s puloverji in plašči. Kmetija se snema v naravi in v vseh vremenskih pogojih. Tukaj ni studia in udobja. Lani je Saša vodila finalno triurno oddajo na pet stopinjah Celzija. Ekipa je bila v zimskih bundah in flisih, a za vodenje to ni primerno. No, tudi midve sva bili pripravljeni. Hitro sva spoznali, da večerne obleke odpadejo, dolgi rokavi in čim več plasti spodaj, to je nekako postal dresscode za izločanja v areni.

Pri stajlingih so vedno fascinantne tudi številke. Koliko čevljev in oblek bo potrebnih za sezono? Hm, lahko povem število kovčkov, ki jih ni malo. Vedno se nabere trikrat preveč, ker je na koncu vsega trikrat premalo. Čevljev, predvsem škornjev je okoli 20 parov, oblek je vsaj 30, srajc in zgornjih delov okoli 70 kosov in ene spodnjice za tri mesece. (smeh)

Ne spreglejte