TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 15.49

8 let

Šrot toži banke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot sedem bank, ki so ga razlastile, toži za 184 milijonov evrov, je poročala POP TV.

Po informacijah televizije je Šrot zoper Novo Ljubljansko banko, Banko Celje, Novo Kreditno banko Maribor, Abanko, Gorenjsko banko in Probanko vložil tožbo. Šrot torej toži tiste banke, ki so njega in njegov Infond Holding zaradi neplačanih milijonskih kreditov razlastile. Lahovnik: Gre za maščevanje zaradi aretacije Šrotova tožba je po podatkih POP TV vrtoglavo visoka. Najprej zahteva vrnitev vsega zaplenjenega premoženja v Mercatorju in Pivovarni Laško, poleg tega v prepričanju, da so banke njegovo premoženje prodale pod ceno, zahteva še odškodnino v višini dobrih 184 milijonov evrov. Po mnenju ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika gre za maščevanje zaradi aretacije.

Policija: Ni bilo hišnih preiskav brez izdane odredbe Policija pa je pred tem zavrnila navedbe nekaterih posameznikov, da naj bi v okviru sredine akcije hišno preiskavo in zasege predmetov opravila na naslovu, za katerega ni bila izdana odredba za hišno preiskavo. Kot poudarjajo, so kriminalisti opravili hišne preiskave na tistih naslovih, ki so bili navedeni na odredbah za hišne preiskave. Kriminalisti so prav tako zasegli predmete in dokumentacijo samo na tistih lokacijah, ki so bile navedene v odredbah za hišne preiskave.

Bavčar: Dokumentacija je bila napačna Kot je znano, je nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar, ki je bil eden izmed pridržanih v okviru akcije, dejal, da je bila dokumentacija napačna in da je policija vstopila v prostore, za katere ni imela odredbe o preiskavi. To naj bi se zgodilo na Parmovi ulici v Ljubljani, kjer ima sedež Bavčarjeva Maksima Holding. Policija naj bi na odredbi za preiskavo imela zapisan napačen naslov; zmotili naj bi se za štiri hišne številke.

Kriminalisti so sicer v obsežni preiskavi, ki so jo izvedli zaradi suma kaznivih dejanj zlorabe položaja oz. pravic in pranja denarja, pridržali osem oseb. V okviru preiskave so opravili 19 hišnih preiskav, od tega devet pri fizičnih osebah, ostale pa pri pravnih osebah.

Fin-Do prenesel zaplenjene delnice Laškega na NLB Hčerinska družba Nove Ljubljanske banke (NLB) Fin-Do je medtem prenesla delnice na družbo mati. Delnice v poslu s svežnjem so bile prodane po 31,50 evra, po kolikor je NLB zaplenjene delnice Laškega tudi prodala družbi Fin-Do. Prodajna cena je bila sicer za 10,7 odstotka višja od sredinega zaključnega tečaja, posel pa je bil skupno vreden 53,98 milijona evrov.

Spomnimo, da je NLB Infond Holdingu, ki je posredno v večinski lasti nekdanjega prvega moža Laškega Boška Šrota, zaradi neplačila 130 milijonov evrov posojila zasegla 23,5-odstotni delež delnic pivovarne in 10,75 odstotka Mercatorja. Kasneje je te delnice prodala, večji del delnic Laškega je kupila družba Fin-Do, 3,9-odstotni delež pivovarne pa je kupil Publikum Fin.

Ne spreglejte