Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
17. 2. 2018,
11.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

Natisni članek

Ester Ledecka Glorija Kotnik Žan Košir Rok Marguč Pjongčang 2018

Sobota, 17. 2. 2018, 11.30

6 let, 2 meseca

SLOVENSKI DESKARJI O ESTER LEDECKI

Slovenski deskarji se čudijo čudežni Čehinji: To je fenomen #video

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,29

Osrednja zgodba druge tekmovalne sobote 23. zimskih olimpijskih iger je češka deskarka in alpska smučarka Ester Ledecka, ki je senzacionalno slavila zmago v superveleslalomu, prva favoritinja pa bo tudi v deskarskem veleslalomu.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto:

Ester Ledecka - smučarka | Foto: Reuters Ester Ledecka - smučarka Foto: Reuters

Ester Ledecka - deskarka | Foto: Sportida Ester Ledecka - deskarka Foto: Sportida

Avstrijska smučarska zvezdnica Anna Veith se je že veselila naslova olimpijske prvakinje v superveleslalomu, kar pa je bil račun brez krčmarja. Avstrijsko zlato je namreč v srebro s fantastično vožnjo pretopila še ne 23-letna Čehinja Ester Ledecka, ki je svojevrsten fenomen že zaradi dejstva, da nastopa tako v alpskem smučanju kot deskanju.

Zdaj je njena zgodba še odmevnejša, saj je postala olimpijska prvakinja. Ob tem ni dvoma, da bo kot prepričljivo najboljša deskarka zadnjih treh sezon, dvakratna svetovna prvakinja in zmagovalka štirinajstih tekem svetovnega pokala prva favoritinja tudi v paralelnem veleslalomu.

Deskarske kvalifikacije jo čakajo v četrtek, 22. februarja, tekma za kolajne pa dva dni zatem, torej čez natančno teden dni. Kako pa na njen fenomen gledajo v slovenskem taboru?

Kotnikova v šali: Moram razmišljati o smučanju?

"Smučam ne, sem pa danes začela razmišljati o tem, da bi začela," se je zasmejala najboljša slovenska deskarka Gloria Kotnik, ki se je v izločilnih bojih že večkrat pomerila s češko športno "dvoživko", a vedno potegnila krajši konec. "Vesela sem zanjo, da ji je uspel tako velik podvig. To je res nekaj neverjetnega," pravi 28-letna olimpijka, ki Čehinjo označuje za zelo prijazno in vljudno, a tudi dokaj odmaknjeno od preostalega dela karavane.

"Ester je res izjemna. Predvsem veliko trenira. Vedno opravi dva treninga. Kot da je iz drugega sveta," pa je o zanimivi olimpijski zgodbi spregovoril Rok Marguč, eden od treh slovenskih deskarjev, ki se bodo prihodnji teden v zimsko-športnem središču Phoenix podali v boj za kolajne.

Košir: Zanimivo bi bilo biti v njeni glavi

Zelo doživeto je ženski superveleslalom spremljal dobitnik dveh olimpijskih kolajn Žan Košir, sprva zaradi Anne Veith, žene svojega nekdanjega tekmeca Manuela Veitha, nato pa zaradi deskarske gostje. "Ko je nastopila, je ploskala vsa hala deskarjev, ki smo se raztegovali po treningu," pripoveduje 33-letni Tržičan, ki se ob tem sprašuje, ali sploh še zna smučati.

"Ester dokazuje, da je mogoče z delom doseči zelo veliko. Med deskanjem in smučanjem je kar nekaj podobnosti. Toda dnevne selitve s smuči na desko … To je res fenomen. Gre za drugačen položaj vožnje. Naši čevlji so mehkejši. Drugačni so tudi nastavki. Zanimivo bi bilo biti v njeni glavi in videti, kako je to sploh mogoče. Ko pa jo opazujem, vidim, da ve, kaj želi," je dodal Košir.

Preberite še:

Ne spreglejte