SiolNET. Sportal ZOI Peking
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tjaša Andree Prosenc in Vesna Bergant Rakočević

Dve Slovenki v razsodišču Cas v Pekingu

0,05

termometer

Tjaša Andree Prosenc
V enem od senatov ad-hoc razsodišč v Pekingu bosta dve slovenski predstavnici, Tjaša Andree Prosenc kot podpredsednica in Vesna Bergant Rakočević kot sodnica. Foto: Mediaspeed

 Mednarodno športno razsodišče (Cas) bo začasno odprlo dve ad-hoc razsodišči v Pekingu, ki bosta zadolženi za razreševanje sporov, povezanih z olimpijskimi igrami in primerov dopinga. V enem od senatov bosta dve slovenski predstavnici, Tjaša Andree Prosenc kot podpredsednica in Vesna Bergant Rakočević kot sodnica.

Pisarna, v kateri bosta slovenski sodnici, bo zadolžena za sprotno, 'ad-hoc', razreševanje primerov, povezanih z zimskimi olimpijskimi igrami, druga pa bo bedela nad morebitnimi primeri dopinga, je sporočil Cas. Obe bosta delovali od 25. januarja do 20. februarja v Continental Grand Hotelu v Pekingu.

Prvemu senatu, v katerim je dvanajst članov, predseduje Američan Michael Lenard, drugemu s šestimi člani pa Švicar Ivo Eusebio.

Brian O'Neill Sportal Američani v Peking pretežno s študenti. IIHF, MOK in pekinški odbor neprestano v stiku. Eva Urevc Anamarija Lampič Sportal Smola za slovensko tekačico: tik pred olimpijskimi igrami pozitivna na koronavirus Shim Suk-hee Sportal Šokanten predlog uničil sanje dvakratne olimpijske prvakinje Žan Košir Brnik Sportal To so slovenski kandidati za nastop na OI ZOI Peking Sportal Olimpijskih vstopnic za Peking ne bo v prodaji Slovenski orli, Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc, Lovro Kos Sportal Znana peterica slovenskih orlov za OI v Pekingu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin