SiolNET. Sportal ZOI Peking
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bach kritiziral bojkot OI

0,02

termometer

Thomas Bach | Predsednik Moka Thomas Bach  je prepričan, da bodo ZOI v Pekingu spisale novo poglavje športne zgodovine. | Foto: Reuters
Predsednik Moka Thomas Bach je prepričan, da bodo ZOI v Pekingu spisale novo poglavje športne zgodovine. Foto: Reuters

Sredi razprav o političnem bojkotu olimpijskih iger v Pekingu je predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach še enkrat poudaril politično nevtralnost olimpijskega gibanja. "Svojo nalogo lahko izpolnimo le, če bodo igre obstale nad vsemi političnimi nasprotji," je danes ob odprtju zasedanja 139. skupščine Moka v Pekingu dejal Bach.

Peking testiranje Sportal V Pekingu še 55 okuženih s koronavirusom

Številne države na čelu z ZDA, Veliko Britanijo, Kanado in Avstralijo so zaradi kršitev človekovih pravic na Kitajskem napovedale politični bojkot iger. Predsednik Moka Thomas Bach je predstavil tudi drugo plat medalje, saj imajo igre tudi široko politično podporo.

Nemec je nato opozoril, da so se ob tem obudili tudi duhovi iz preteklosti, ki bi lahko privedli tudi do športnega bojkota iger. S številnimi pogovori na več ravneh pa je Moku uspelo rešiti to vprašanje in vsem športnikom ponuditi priložnost, da dosanjajo svoje olimpijske sanje.

Peking 2022 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Bach dodaja, da igre ne smejo postati orodje za doseganje političnih ciljev. Za igre v Pekingu pa je prepričan, da "bodo spisale novo poglavje športne zgodovine". "Danes lahko trdimo, da je Kitajska tudi dežela zimskega športa," je še dejal Bach.

Janja Garnbret Sportal Janji Garnbret in Sloveniji se lahko smeji Nika Križnar Sportal Fantastično skakanje slovenskih deklet na olimpijskem prizorišču Boštjan Kline Sportal Smukači so spoznali progo, kako so se odrezali naši? Eileen Gu Sportal Najstnica, ki je s svojo odločitvijo navdušila Kitajsko in razjezila Ameriko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin