Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 11. 2008,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 11. 2008, 19.23

8 let

Zupan: V najboljši formi sta Damjan in Kranjec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Šest slovenskih smučarjev skakalcev je v torek pripotovalo v finski Kuusamo, kjer bo v petek na sporedu prva tekma svetovnega pokala v sezoni 2008/2009.

Slovenski orli so bili v zadnjih treh dneh doma, pred tem pa so se nahajali na enotedenskih pripravah v norveškem Lillehamerju. "Na izbirni tekmi je sicer najbolje skakal Kramaršič, sicer pa sta na pripravah največ pokazala Kranjec in Damjan," je s Finske sporočil glavni trener slovenske izbrane vrste Matjaž Zupan. Slednji je pohvalil mladega Matica Kramaršiča, a dodal, da se od neizkušenega skakalca ne sme že takoj pričakovati preveč: "Matic se še bori z izkušenostjo. V zadnjem času kaže odlično formo, kako pa bo v prihodnosti, bomo pa še videli."

Cilj je uvrstitev med najboljših 15

Po alpskih smučarjih, smučarjih tekačih in deskarjih na snegu bodo s petkovo ekipno tekmo sezono odprli tudi smučarji skakalci. V Kuusamu bo poleg omenjene preizkušnje v soboto na sporedu še posamična tekma. "Na ekipni tekmi je cilj uvrstitev med najboljših šest, na posamični pa ena uvrstitev med prvo petnajsterico ter še dve uvrstitvi med dobitnike točk, torej najboljših 30," pravi Zupan in poudarja, da bi bili vsi veseli še kakšne višje uvrstitve.

V Kuusamu se bodo naši fantje v zasedbi Jernej Damjan, Robert Kranjec, Primož Pikl, Primož Peterka, Jure Šinkovec in Matic Kramaršič v sredo prvič srečali s tamkajšnjo 142-metrsko skakalnico, četrtkov uradni trening pa bo določil, kateri štirje se bodo dan kasneje spopadli v boju za čim višja mesta na ekipni tekmi.

Skakalce torej najprej čakata ekipna in posamična tekma v Kuusamu, karavana pa bo tudi potem ostala v Skandinaviji, saj bosta teden dni kasneje v norveškem Trondheimu na sporedu novi posamični preizkušnji.

Ne spreglejte