SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zmaga Svendsnu, Rupniku dosežek kariere

3

termometer

Slovenski biatlonec Vasja Rupnik je na sprintu za svetovni pokal v Novem Mestu na Češkem s 15. mestom dosegel najboljšo biatlonsko uvrstitev v karieri.

Rupnik je za zmagovalcem Emilom Heglejem Svendsnom (27:13,1/1), ta je dosegel 25. zmago, zaostal za dobro minuto. Na stopničke sta se zavihtela še Francoza Simon (2,7/3) in Martin Fourcade (9,6/2).

Medtem, ko je 34-letni Vasja Rupnik s 15. mestom dosegel solidno uvrstitev, zase pa dosežek kariere, so ostali slovenski tekmovalci predvsem na strelišču, kjer so bile razmere res težke, razočarali, saj se nihče ni prebil niti v prvo polovico uvrščenih. Rupnik je bil z vsega enim zgrešenim strelom na poti k še boljšemu dosežku, po zadnjem streljanju je bil 12., a je v zadnjem krogu v smučini izgubil tri mesta. "Že na ogrevanju in na nastrelitvi sem imel zelo dober občutek ... kar vedel sem, da bo to moj dan. Tudi streljanje leže, kjer sem imel v zadnjem času največ težav, bi bilo lahko brez napake, saj sem morda le nekoliko prehitro sprožil tisti strel. Stoje sem uspel prve štiri odstreliti v ritmu, pri petem mi je zapihal veter, počakal sem in zadel. Tekaško sem dal vse od sebe, škoda le zaradi težjih pogojev na progi v zadnjem krogu. Z mojo težo pač ne gre hitreje, če se smuči v klancih vdirajo že skoraj deset centimetrov," je bil vseeno zadovoljen Logatčan.

Katastrofi se je izognil Jakov Fak, ki je z 59. mestom (2:33,6/4) še ujel nedeljsko zasledovanje, Klemen Bauer je bil 66. (2:50,5/5), Janez Marič 83. (3:54,5/6) in mladi Simon Kočevar 97. (5:00,1/6).

"Ne najdem razloga za neuspešno streljanje stoje, delno je prav gotovo vplival tudi veter, vendar to ni bilo ključno ... Potrebno bo analizirati tekmo s trenerjema, saj nisem pravilno odreagiral, ko sem imel pokrit merek s tarčo, pa tudi moj tek danes prav gotovo ni izstopal. S tem rezultatom tudi izhodišče za zasledovalno tekmo ni ugodno, vendar se bom poskusil prebiti čim bolj naprej," je pojasnil Jakov Fak.

"Spet smo tudi trenerji nekoliko sokrivi za takšno predstavo obeh najboljših, ko smo ju (ravno obratno kot včeraj Tejo) postavili tokrat v prvo štartno skupino. Sneg, ki se je pred štartom nabral na progi, jima prav gotovo ni pomagal pri teku. Leže sta opravila streljanje še korektno, stoje pa sta imela v teh razmerah težave kot tudi marsikdo drug danes. Dan nam je naredil Vasja, ki pa na smolo v zaključku ni zmogel zadržati še boljše pozicije. Uvrstitev je zanj vseeno vrhunska in majhen zaostanek za zmagovalcem ga lahko v zasledovalni tekmi s podobnim streljanjem znova popelje visoko," je strnil dogajanje glavni trener Uroš Velepec.

Nedelja bo v znamenju zasledovalnih preizkušenj, ženske od 12.45 ure in moške od 14.30 ure dalje. Slovenske barve bodo zadnji tekmovalni dan na Moravskem branili Teja Gregorin, Andreja Mali, Vasja Rupnik in Jakov Fak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin