Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 1. 2015,
14.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 31. 1. 2015, 14.24

8 let, 5 mesecev

Zmaga Norvežanoma, Slovenca sedma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nordijski kombinatorci so v Val di Fiemmeju končali ekipno preizkušnjo za svetovni pokal. Po silovitem finišu najboljše četverice sta se zmage veselila Norvežana Jan Schmid in Joergen Graabak.

Norvežana sta zmagala pred Nemcema (+0,9) in prvo ekipo Avstrije, ki je vodila po skokih (+1,2). Slovenca Gašper Berlot in Marjan Jelenko sta bila sedma. Jelenko in Berlot sta v teku dosegla peti čas, v skupni razvrstitvi pa po šestem mestu v skokih na koncu osvojila sedmo mesto. Uvrščenih je bilo 12 ekip. Za nemško ekipo sta drugo mesto osvojila Manuel Faisst in Fabian Riessle, tretja sta bila Avstrijca Bernhard Gruber in Sepp Schneider.

Na tekaškem delu se je že nekje po približno treh kilometrih ustvarila skupina sedmih ekip, ki so bile v ospredju, med njimi pa sta bila tudi Slovenca, ki sta se za vodilnima Avstrijcema v smučino spustila z 48 sekundami pribitka. Jelenko in Berlot sta lahko priključek z najboljšimi držala vse do zadnjega kilometra, nato pa so jima nekoliko pošle moči. Do zdaj so bile slovenske ekipe boljše le dvakrat, obakrat se je to zgodilo v finskem Kuusamu (2012, 2013).

"Današnjo tekmo ocenjujem kot zelo dobro, saj je bilo tudi razmerje med skoki in teki zelo solidno. Fanta sta tekla v dobri skupini. Z nekoliko sreče in nekaj boljšim materialom bi najbrž lahko prišli še višje. Tudi sedmo mesto ni slab rezultat, saj so bile pred nami le velesile. Z njimi sta se naša tekmovalca povsem spodobno borila, zaradi česar jima je potrebno le čestitati. Z vsakim takšnim rezultatom bomo le napredovali, tako da se bomo lahko še kaj naučili in bomo lahko le še boljši," je po tekmi dejal glavni trener Jože Berčič.

"Tekmovalci imajo precej proste roke glede njihovega počutja. Bolje se je sicer držati bolj v sredini, saj je zavetrje boljše, a je težko, če nimaš dobrega materiala. Tekmovalci z boljšim materialom, ti lahko vozijo po smučkah. Mislim, da nista nič izgubila s tem, da sta se vozila na začelju skupine. Na koncu so ostali še nekoliko dodali, ki so imeli zelo dobre smuči. V ciljni ravnini so namreč lahko pokazali maksimum, hitrosti so velike. Tako se takoj vidi, da si s slabšim materialom v zaostanku ne enega metra, temveč dveh ali treh. Proti cilju se to nato še povečuje," je še povedal Berčič.

Ne spreglejte