Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2008,
12.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 9. 2. 2008, 12.19

8 let

Zlato za Henklovo, Grudiček Ravnikarjeva deseta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemka Andrea Henkel je nova biatlonska svetovna prvakinja v šprintu. V Östersundu na Švedskem je Henklova na koncu zanesljivo opravila z Rusinjo Albino Ahatovo in Ukrajinko Oksano Kvostenko.

Tridesetletna Henklova nastopa že na svojem jubilejnem desetem svetovnem prvenstvu, po lanskih zmagah v štafeti in na tekmi s skupinskim startom ter naslovu v posamični konkurenci iz leta 2005 pa si je vsega 158 cm visoka Nemka priborila že svoje četrto zlato, skupaj pa že osmo medaljo na svetovnih prvenstvih. Z zmago, Henklova je bila najboljša tudi na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala v italijanski Anterselvi, je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku, kjer je prehitela rojakinjo Kati Wilhelm, ki je bila tokrat le 21.

"Nastopila sem zelo zgodaj, s številko 32, zato sem morala za potrditev zmage kar precej dolgo počakati, a se je izšlo srečno. Posebej me je skrbelo, ker sem po prvem streljanju kar precej zaostajala, a sem kasneje zamujeno nadoknadila in očitno je bil moj recept najboljši. Jutri bo na sporedu še ena zanimiva tekma," je po nastopu povedala zmagovalka in pohvalila tudi številne navijače, ki so do zadnjega kotička napolnili snežni stadion.

Tekmo je odločil dober tek. Tako Henklova kot Ahatova in Kvostenkova so bile stoodstotne na strelišču, v teku pa si je Nemka priborila 12 sekund prednosti pred Rusinjo in 23 pred Ukrajinko. Prav na koncu se je v boj za medalje vključila še Rusinja Svetlana Slepcova, ki pa je na zadnjem streljanju zgrešila eno tarčo ter padla na šesto mesto. Zelo dobro pa je tekla tudi branilka naslova Nemka Magdalena Neuner, ki je prav danes praznovala 21. rojstni dan, a je stoje zgrešila kar štiri strele, kljub temu pa je zasedla 17. mesto.

Ravnikar: ''Uresničila sem osnovni cilj'' Med slovenskimi tekmovalkami je tokrat svoje delo stoodstotno opravila le Dijana Grudiček Ravnikar, ki je kljub ekspresnemu streljanju zadela prav vseh deset tarč, soliden tek pa jo je pripeljal do desetega mesta. "Svoj osnovni cilj sem uresničila, saj sem podrla vse tarče in ne glede na končni izid sem z uvrstitvijo zadovoljna. Tekaško žal nisem imela povsem pravega občutka, saj dolgo nismo imeli tekme, tukaj pa je proga zelo težka. Seveda sem ne glede na vse to dala vse od sebe," je dejala Ravnikarjeva in napovedala nov težak nastop za jutrišnjo zasledovalno tekmo.

Manj zadovoljna je bila letos najboljša Slovenka Teja Gregorin, ki je z 32. mestom dosegla drugo najslabšo uvrstitev v sezoni. Leže je je zgrešila zadnji strel, trener Tomaš Kos je potrdil, da je zadela rob in da bi tarča prav lahko padla, nato pa stoje pustila nedotaknjeno še eno tarčo, kar je bilo seveda preveč za visoko uvrstitev. "Edini dober del nastopa je bilo streljanje stoje, kjer sem pač zgrešila eno tarčo. Leže bi seveda morala zadeti vse, pa tudi tek se mi ni izšel povsem po željah. Letos bi tako kot Dijana danes rada končala vsaj eno tekmo z ničlo," je dejala Gregorinova, ki si je ob prihodu v cilj zaželela vsaj kakšno točko, a dodala, da je najbrž ne bo, kar se je tudi uresničilo. Tudi Gregorinova je potrdila, da bi si pred SP želela še kakšno tekmo več, zdaj pa ima za nedeljsko zasledovanje tudi slabo izhodišče, a pravi: "Če gledamo boj za najvišja mesta in medaljo je to res, a zame so zelo pomembne tudi točke. Vsekakor bom nastopala bolj sproščeno, kot če bi bila deseta, saj jutri nimam kaj izgubiti."

Nesrečnica v slovenskem taboru je Andreja Mali, ki je bila z nastopom zadovoljna, želela pa si je točk svetovnega pokala. "Upam samo, da točk ne bom zgrešila spet le za nekaj sekund," je po tekmi povedala 30-letna Kamničanka, a se ji je na 31. mestu zgodilo prav to. Na tekmi je Malijeva napravila le eno napako: "Stoje sem pri prvem strelu čakala predolgo in tudi zgrešila, nato sem spet prišla v pravi ritem. Vesela sem, ker mi je šlo dobro v teku, predvsem v prvem in zadnjem krogu. Vse tri Slovenke so zelo pohvalile tudi delo serviserjev pri pripravi smuči.

Debitantka na SP, 17-letna Lili Drčar, se je morala v uvodu zadovoljiti z 90. mestom med 94 uvrščenimi tekmovalkami.

Ne spreglejte