Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2008,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2008, 15.20

8 let

Žirija odpovedala drugo današnjo tekmo v Harrachovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žirija tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih je drugo tekmo v poletih v Harrachovu zaradi močnega dežja in spremenljivega vetra po nekaj prestavitvah dokončno odpovedala.

Prireditelji so zjutraj že izpeljali tekmo z eno serijo, ki jo je dobil Finec Janne Ahonen, Jernej Damjan pa je bil deseti.

Po zgolj eni seriji današnje jutranje tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih je do tretje zmage v sezoni, skupaj pa že do 35. v karieri prišel Ahonen (199,5 m; 187,9 točke). Drugi je bil Norvežan Tom Hilde (193; 185,6), tretji pa njegov rojak Anders Jacobsen (191; 181,2). Do točk so prišli tudi trije Slovenci; najboljši med njimi je bil Damjan (179,5; 164,9) na desetem mestu. Robert Kranjec (162 m; 141,9 točke) je bil 23., Jurij Tepeš (155; 133,5) pa 27.

Naslednji tekmi v Zakopanah

"Škoda, da so drugo tekmo odpovedali, saj bi morda lahko izpeljali vsaj eno serijo," je povedal Gorazd Pogorelčnik, pomočnik glavnega trenerja A-reprezentance Ari-Pekke Nikkole, ki bo s Tepešem odpotoval proti Ljubljani, medtem ko se Nikkola z Damjanom in Kranjcem, ki imata na naslednjih tekmah svetovnega pokala v slovenski ekipi nastop zagotovljen, seli v Zakopane. Tam se jim bodo po besedah Pogorelčnika pridružili še Jure Bogataj, Primož Peterka in Primož Pikl. "Na Poljsko bo odpotovala še omenjena trojica, nato pa se bodo tam po torkovem in sredinem treningu odločili, katera dva izmed trojice Bogataj - Peterka - Pikl si bo nastop tudi izborila," je še povedal pomočnik Nikkole.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej vodi Avstrijec Thomas Morgenstern (1115 točk), drugi je Ahonen (810), tretji pa še en Avstrijec Gregor Schlierenzauer (707). Najboljši Slovenec Damjan (323) je po novem uspehu napredoval na 11. mesto, zgolj dve točki za elitno deseterico.

Svetovni pokal se bo nadaljeval že prihodnji konec tedna, ko bosta 25. in 26. januarja na sporedu dve tekmi v Zakopanah.

Ne spreglejte