Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
27. 12. 2012,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Hvala skoki novoletna turneja

Četrtek, 27. 12. 2012, 11.18

8 let

VIDEO: Za Jako Hvalo že rezervirali avtobus

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski skakalec v tej zimi Jaka Hvala umirjeno pričakuje začetek novoletne turneje, ki bo zanj premierna. Deveti skakalec v svetovnem pokalu bo imel tudi bučno podporo.

Novoletna turneja je vsako leto eden izmed osrednjih ciljev pri skakalcih. Prestiž je na nemško-avstrijskih skakalnih prizoriščih prisoten, te štiri tekme pa so tudi medijsko bolj izpostavljene. A to Jake Hvale ne bo pretreslo, saj želi še naprej skakati tako, kot je to počel na začetku sezone: "Skoke s treningov želim prenesti na tekmo. V Planici sem imel le v ponedeljek nekaj težav, ker je bila 'špura' na zaletni mizi malce kriva, a smo jih imeli vsi. Na splošno sem s pripravljenostjo zadovoljen. Rezultatsko to pomeni, da bi se rad uvrščal med dvajset najboljših. Mogoče je novoletna turneja drugačna zaradi sistema tekmovanja, ker gre na izpadanje, in natrpanosti tekem, vendar mislim, da mi to ne bo povzročalo težav."

Ker je naš najboljši skakalec v svetovnem pokalu, so tudi pričakovanja slovenskih ljubiteljev skokov nekoliko večja, čeprav se bliža čas, ko se bo slej kot prej odprlo tudi Robertu Kranjcu. Peter Prevc pa je v tej sezoni že dokazal, da je s konstantnimi skoki lahko povsem pri vrhu in ima potencial za najvišje domete. "Ne čutim dodatnega bremena. Zaradi tega nisem nič bolj ali manj vreden od ostalih. Moja naloga je, da se zberem na svoje skoke. To je najbolj pomembno," pravi Jaka, ki je zbral 190 točk, do najboljše posamične uvrstitve pa prišel na zadnji postojanki svetovnega pokala v Engelbergu, kjer je bil na prvi tekmi odličen peti.

Devetnajstletni skakalec ima ogromno podporo zvestih privržencev, v kar smo se lahko prepričali na državnem prvenstvu ob odprtju Bloudkovih velikank. In tudi na novoletni turneji bo imel bučne navijače: "Za Bischofshofen je že rezerviran avtobus. To je zame še dodaten zagon. Navijači so moji prijatelji iz otroštva in me nenehno spremljajo. Vodijo tudi moj 'fan club'. Veliko mi pomeni, da me spremljajo," je Hvala vesel podpore.

Ne spreglejte