Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2013,
16.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 11. 2013, 16.26

7 let, 12 mesecev

Vesna Fabjan in Katja Višnar na zmagovalnem odru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnji dan FIS tekme v norveškem Beitostoelnu je pokazal, da so Slovenke ekipno zelo dobro pripravljanje na sprinterske preizkušnje.

Slovenija si je pritekla dve medalji, na vrhu je bila le lanskoletna zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala šprinta Kikkan Randall. Zmagovalni oder sta si skupaj Američanko delili še Vesna Fabjan na drugem in Katja Višnar na tretjem mestu. Ekipni slovenski uspeh so dopolnile še Alenka Čebašek na devetem, Nika Razinger na 11. in Anamarija Lampič na 23. mestu.

"Zelo sem vesela rezultata, v tekmo sem šla sproščena, naredila sem vse kar smo se zmenili, taktično se je dobro izšlo. Nekaj smole je bilo ob padcu Brun Liejeve, ki je v klanec padla pred mano, nato sem tekla v ospredju, kjer je precej pihalo. Rezultat je dober predvsem zaradi konkurence in dvig motivacije. Opravili smo dober trening pred začetkom svetovnega pokala," je povedala Fabjanova, Katja Višnar pa je bila je še posebej vesela slovenskega ekipnega uspeha: "Danes se je pokazalo, da smo tudi kot ekipa dobro pripravljene, ob tako močni konkurenci moramo biti zadovoljni. Z svojim rezultatom sem zadovoljna, sicer sem naredila nekaj taktičnih napak kar je na nepredvidljivih šprintih običajno. Današnji rezultat v finalu je bil tudi odvisen od pozicij na sami progi. Naredila sem dober test pred Kuusamom. Mislim, da smo enakovredne Randallovi, ki je bila lani skoraj neulovljiva."

Slovenske tekačice so tako na skorajda najlepši možni način zaključile tridnevno tekmovanje na Norveškem, ki je štelo tudi za točke FIS. Že v petek na 10-kilometrski preizkušnji v klasični tehniki je bila Višnarjeva 15., Barbada Jezeršek 17., Fabjanova 23., Lea Einfalt 35. in Anamarija Lampič 36.. V soboto, na 10-kilometrski tekmi v prosti tehniki, je bila najboljša Slovenka Čebaškova na osmem mestu, na devetem Jezerškova, pa 13. Einfaltova.

Slovenke tako že dvigujejo formo pred prvimi tekmami svetovnega pokala, ki se začne 29. novembra v Kuusamu na Finskem.

Ne spreglejte