Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
6. 10. 2015,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Torek, 6. 10. 2015, 11.27

8 let

Veliki globus ni bil nikoli njegov cilj, a ima doma vseeno že štiri

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vsega 18 dni pred začetkom nove sezone branilec naslova najboljšega smučarja svetovnega pokala Marcel Hirscher ne daje vtisa neučakanega zagnanca, ki komaj čaka, da se požene po nove zmage.

Poleti je dovolil, da se je na njegovih smučeh v kleti nabralo kar nekaj prahu. Tudi na trening na južno poloblo se ni podal. Zadostujejo mu domači ledeniki, obenem pa velja za smučarja, ki ne lovi rekordov v številu smučarskih dni. Marcel Hirscher priznava, da trenira drugače kot tekmeci. Na snegu preživi manj dni, toda, kot pravi sam, dokler rezultati potrjujejo pravilno usmerjenost, trenažnega koncepta ne namerava pretirano spreminjati.

"Zadnji tedni priprav so zame vedno zelo pomembni. Tako bo tudi tokrat. Potrebujem te treninge, da se dobro pripravim že na söldensko tekmo," je na predstavitvi Atomicove tekmovalne ekipe, v kateri je znova tudi slovenski reprezentant Klemen Kosi, pripovedoval 26-letni Marcel Hirscher, najboljši smučar svetovnega pokala v zadnjih štirih sezonah.

Ni med najhitrejšimi

"Vem, da so tekmeci, predvsem Norvežani s Svindalom in Jansrudom, ubrali drugačno pot. Kdo ima prav, bo pokazal čas," razmišlja zmagovalec 31 tekem svetovnega pokala, ki je v zadnjem obdobju vadil predvsem na ledeniku Pitztal. Tam mu je dal moštveni sotekmovalec Matthias Mayer jasno vedeti, da (še) ni najhitrejši. "Ne bi govoril o krizi na treningih. Tudi sam sem bil nekoliko presenečen, da je bil krepko pred preostalimi. No, čaka me še veliko dela. Predvsem si želim, da bi se lahko podal tudi na dober trening v Sölden," pravi dvakratni svetovni prvak, ki v zadnjih letih marljivo skrbi, da mu tekmeci zrejo v hrbet.

Pred njim le še Girardelli

V pretekli zimi se je Hirscher s četrto zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala pridružil Italijanu Gustavu Thöniju, Švicarju Pirminu Zurbriggnu in rojaku Hermannu Maierju na drugem mestu večne lestvice. Obenem je postal prvi, ki je štiri globuse osvojil v štirih letih. Zdaj je pred njim le še Marc Girardelli, avstrijski prebežnik v Luksemburg, ki je v dobrem desetletju in pol osvojil kar pet globusov.

"Veliki kristalni globus ni bil nikoli moj cilj. To je dosežek, ki se ga preprosto ne da načrtovati. Tudi zaradi tega se zdaj ne bi spuščal v razpravo o tem, ali lahko osvojim še petega," pogovore o lovu na rekordni dosežek zavrača Hirscher, ki bo tudi v novi sezoni stavil predvsem na izjemnost v obeh tehničnih disciplinah, le občasno pa se bo udeležil tudi kakšnega superveleslaloma.

Ne spreglejte