SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Valj Semrenko najhitrejša v Annecyju, Gregorinova 24.

2

termometer

Ukrajinka Valj Semrenko z enim zgrešenim strelom je zmagovalka današnjega zasledovanja biatlonk za svetovni pokal v Annecyju.

Drugo mesto na 10 km je z ničlo osvojila Rusinja Irina Starih, tretja pa je bila Norvežanka Tiril Eckhof ob enem zgrešenem strelu. Najboljša Slovenka Teja Gregorin je bila na 24. mestu, zgrešila je trikrat. Druga slovenska predstavnica Andreja Mali je danes štartala z dobrega izhodišča na 20. mestu, nato pa s slabim strelskim nastopom, zgrešila je kar petkrat, svojo uvrstitev na 43. mestu precej pokvarila.

Najboljša slovenska biatlonka se je zjutraj zbudila s podobnimi sindromi kot pred dnevi Jakov Fak. Kljub slabosti in bolečinam v želodcu se je odločila, da bo vseeno nastopila in raje odstopila, če bi bilo prehudo. "Slabost je vplivala bolj na tekaško predstavo, kot pa na streljanje, kjer sem naredila spet nekaj tipičnih napak, ki me spremljajo zadnje obdobje. S trenerjem Kosom sva se na treningih zelo osredotočala na zadnji, peti strel, tokrat pa so bili zgrešeni tisti vmes. Zelo sem se trudila na progi, zato se je to morda delno odrazilo kasneje na strelišču. Tekmovalke so bile očitno dobro razpoložene, kar se je poznalo na hitrem tekaškem tempu, ki bi mu v popolnem zdravstvenem stanju lažje sledila," je razložila dogajanje na današnji tekmi Teja Gregorin.

"Kot na vsakem zasledovanju se je tudi danes odvijalo vse zelo hitro. Treba je bilo hitro teči, ter natančno in hitro streljati. Leže je še bilo nekako, stoje pa nisem zasedla dobrega strelskega položaja, kar se je poznalo na zgrešenih tarčah. Strelski izkupički najboljših tekmovalk so bili zelo dobri, zato bi moral biti cel moj nastop boljši za višjo uvrstitev," je komentirala tekmo Andreja Mali. "Obe sta imeli preveč težav na streljanju stoje, da bi lahko tudi v zadnjem delu tekme še napredovali. Teja se je najbrž preveč koncentrirala na zadnja strela, ter zato zgrešila kakšnega pred tem. Vseeno je na dobri poti, da spet sestavi popolno streljanje stoje, na čemer bomo delali v vmesnem obdobju do naslednjih tekem. Andreja pa si je nadela preveliko obremenitev glede na nastop v šprintu. Dokler je držala stik z najboljšimi, je želela dobro opraviti tudi na strelišču in tam se hitro lahko pojavijo napake, če ne zasede dobrega strelskega položaja ali ni stoodstotno pripravljena za vsak strel posebej," je pojasnil strelski trener Tomaš Kos. Zmagovalka Semerenkova, ki je bila tretja na šprinterski preizkušnji, se je enkrat zavrtela v kazenskem krogu (1,0,0,0) in še vedno obdržala dobre štiri sekunde prednosti pred drugo ter 15,5 sekunde pred tretjo zasledovalko. S štartnima številkama 12 in 11 sta se na zmagovalni oder prebili Rusinja Irina Starih (0,0,0,0) in Norvežanka Tiril Eckhoff (0,0,1,0).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin