Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2011,
15.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 11. 2. 2011, 15.53

7 let, 12 mesecev

Superkombinacija in ekipna tekma brez Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Strokovni štab slovenske reprezenance se je dokončno odločil, da v moški superkombinaciji in ekipni tekmi ne bo slovenskih predstavnikov.

V moški superkombinaciji ne bo slovenskih predstavnikov, ker nihče od tekmovalcev ne izpolnjuje kriterijev za nastop v tej disciplini. ''Zato smo se po temeljitem premisleku odločili za možnost, da odgovorna trenerja moških ekip izbereta za nastop v tej disciplini tekmovalce, ki nastopajo na SP v drugih disciplinah. Njuna strokovna ocena je, da iz ekipe hitrih disciplin nihče ni ustrezno pripravljen za nastop v slalomu, ki bi omogočal vidnejšo uvrstitev. Problem pri tekmovalcih tehničnih disciplin (Skube, Valenčič) pa je, da nikakor nista ustrezno pripravljena za tako težak smuk kot je v Garmischu. Poleg tega je njun prihod predviden za 16. in 18. februar,'' je poudaril Miha Verdnik, strokovni vodja panoge za alpsko smučanje. V osnovi sta bila za nastop načrtovana Miha Kürner in Janez Jazbec, ki pa žal nista izpolnila kriterijev za uvrstitev na SP.

Na ekipni tekmi prav tako ne bo slovenskih tekmovalcev. Zakaj? ''Ker za popolno sestavo ekipne tekme nimamo dovolj tekmovalcev. Glede na zdravstveno stanje Tine Maze bi bilo tveganje z njenim nastopom na ekipni tekmi, ki ne odloča o svetovnem prvaku preveliko. Maruša Ferk bo nastopila v vseh disciplinah in bo proste dni izkoristila za počitek in regeneracijo pred nastopom na veleslalomu in slalomu, Gašper Markič, Andrej Križaj in Rok Perko pa že 14. februarja odpotujejo na tekme evropskega pokala v Soči. Te so bolj pomembne, saj si lahko tam izborijo stalna mesta za štart na tekmah svetovnega pokala,'' je poudaril Verdnik. Andrej Šporn ima zlomljeno kost v zapestju in si še večjega tveganja ne sme privoščiti, Andrej Jerman pa v tehničnih disciplinah ne tekmuje in se bo osredotočal na paradno disciplino. Na petkovem treningu smuka je osvojil šesto mesto.

Ne spreglejte