Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
5. 12. 2015,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Lillehammer

Sobota, 5. 12. 2015, 16.35

8 let

Smola za Petra Prevca, veliko zadoščenje Severinu Freundu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Veter je imel na tekmi skakalcev spet glavno besedo. Po eni seriji, ki je trajala dobri dve uri, je zmago slavil Severin Freund. Domen Prevc je bil najboljši Slovenec, njegov brat Peter enajsti.

Zaradi premočnega in spremenljivega vetra je žirija tekmovanja prestavila tekmo z velike na srednjo skakalnico, na kateri je v petek Maja Vtič na uvodu v žensko skakalno sezono skočila na odlično drugo mesto. Skakalci so tako opravili le en skok za trening in se ob 16.45 podali na tekmo, ki je trajala dve uri in sedem minut, v tem času pa so skočili samo enkrat.

Na koncu je imel največ razlogov za nasmeh skupni zmagovalec iz pretekle sezone Severin Freund. Po prvi seriji je z daljavo 94,5 metra vodil, nato pa je od Petra Prevca, ki mu je čestital za uspeh, izvedel, da je veliki zmagovalec sobotne preizkušnje. S tem je ponovil dosežek iz leta 2012, ko je v Lillehammerju prav tako stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce.

Za vsega desetinko točke je prehitel Norvežana Kennetha Gangnesa (95,5 metra), na tretje mesto pa se je uvrstil še en domačin Andreas Stjernen (96 metrov).

Domen pred Petrom Prevcem, ki je imel v zraku daleč najslabše razmere

Za Freunda, ki si je oblekel rumeno majico, je to že 19. posamična zmaga v svetovnem pokalu, z dobrim začetkom sezone pa je napovedal, da ga tudi v tej zimi zanima poseben lesk.

Od slovenskih skakalcev tokrat Peter Prevc ni bil najboljši. Njegov mlajši brat Domen Prevc (94 metrov) je drugi preizkus med elito prav tako prestal odlično. Tako kot v Klingenthalu je bil tudi tokrat osmi in za zmagovalcem zaostal le za 4,5 točke.

Naš prvi adut pa je imel v zraku daleč najslabše razmere. Od dobitnikov točk sta imela on in mladi Norvežan Daniel-Andre Tande edina veter v hrbet. Naš skakalni junak je pristal pri 91 metrih in ob največjem točkovnem pribitku, preostali so imeli zaradi vetra v prsi odbitek, pristal na 11. mestu.

Med dobitnike točk se je zavihtel še Anže Lanišek, ki je bil s skokom, dolgim 94,5 metra, 19., medtem ko so bili Jurij Tepeš, Anže Semenič in Robert Kranjec preskromni za uvrstitev med najboljšo trideseterico.

Ne spreglejte