Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
18.31

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 30. 11. 2013, 18.31

8 let, 5 mesecev

Šmejic tokrat 14. v Hintertuxu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na tekmi svetovnega pokala v telemark smučanju v Hintertuxu je Rok Šmejic s 14. mestom dosegel uspeh kariere.

V težkih razmerah sta se slabše znašla Luka Pintar, ki je končal na 20. mestu, in Sašo Aleš s 27. mestom. Zmagal je Nemec Tobias Müller. Avstrijskim prirediteljem je v težkih razmerah po nočnem sneženju progo le uspelo pripravili za tekmovanje. Vremenske razmere pa so krojile tudi potek prvega teka, saj je bila zaradi megle vidljivost slaba, a se je izboljševala z nastopom vsakega tekmovalca. To je izkoristil tudi Šmejic in prvi tek končal na 20. mestu. Od Slovencev je bil po prvem delu s 16. izidom boljši Pintar, medtem ko je Aleš nastop pokvaril s slabim vtisom na sodnike - prisodili so mu šest kazenskih točk, kar ga je potisnilo na 29. mesto.

V drugi vožnji je Aleš napredoval po lestvici za dve mesti in končal kot 27. Najmlajši slovenski tekmovalec Šmejic, ki je bil na petkovi tekmi 18., je danes napadal na celotni progi in dobro opravil tudi tekaški del, tako da je bil na koncu 14. "V prvem teku so bile razmere slabe, v drugi vožnji pa odlične. Žal sem storil napaki na skokih, smučanje pa je bilo hitro," je bil zadovoljen Šmejic po koncu tekmovanja. Pintar je izgubil štiri mesta in je bil 20.

Na najvišjo stopničko v ženski konkurenci je znova stopila Švicarka Amelie Reymond, pri moških pa je slavil Müller, ki je premagal Švicarja Bastiena Dyerja in petkovega zmagovalca Nicolasa Michela. Odlično izpeljano tekmo pa je zaznamovala tudi nesreča Angleža Andrewa Clarka, ki je padel na izpostavljenem delu proge tik pred skokom, z veliko hitrostjo priletel v zaščitno ograjo in si po prvih informacijah huje poškodoval koleno.

V nedeljo bo na sporedu še paralelno tekmovanje z dvema Slovencema; nastopila bosta Rok Šmejic in Sašo Aleš.

Ne spreglejte