Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 12. 2014,
12.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 12. 2014, 12.49

8 let, 5 mesecev

Slovenske tekačice in tekači po nove točke, morda tudi stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Smučarji tekači so bodo konec tedna merili v švicarskem Davosu, kjer bodo nastopili tudi slovenski tekači s Katjo Višnar in Vesno Fabjan na čelu.

Na prvih tekmah so slovenske tekmovalke pokazale zelo dobro formo. Še posebej je nase opozorila Katja Višnar, ki je na uvodni tekmi svetovnega pokala na Finskem osvojila drugo mesto, na Norveškem pa je bila peta.

Slovenci bodo nastopili tako na sobotni distančni tekmi v klasični tehniki kot na nedeljskem paradnem tekmovanju v šprintu v prosti tehniki. Slovenska reprezentanca, ki je v Davos prispela že v začetku tedna, se je v Skandinaviji spopadala s prehladnimi obolenji nekaterih tekmovalcev, a kljub vsemu pričakuje kontinuiteto pri osvajanju tako točk za svetovni pokal kot poseganje po čim višjih mestih.

Na sobotni distanci na deset kilometrov bosta nastopili Alenka Čebašek in Lea Einfalt, na nedeljskem šprintu pa Katja Višnar, druga v skupnem seštevku šprinta, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger in Boštjan Klavžar.

Tekma v La Cluzasu dokončno odpovedana

Mesto Davos, ki leži na nadmorski višini več kot 1500 metrov, je pomanjkanje naravnega snega nadomestil z umetnim. Te sreče pa ne bo imel francoski La Cluzas, naslednje prizorišče tekem za svetovni pokal. Že včeraj so namreč organizatorji tekmovanj, ki bi se morala odviti prihodnji konec tedna, dokončno odpovedali. Nadomestno prizorišče bo Fis sporočila že jutri zvečer. Prav tako je zaradi pomanjkanja snega odpovedan začetek Celinskega pokala, ki bi se moral začeti jutri v italijanskem Valdidentru.

Ne spreglejte