Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2009,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 20. 12. 2009, 12.54

8 let

Slepcova zmagala, Gregorinova peta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ruska biatlonka Svetlana Slepcova (34:03,2/2) je zmagovalka zasledovalne tekme na 10 km za svetovni pokal na Pokljuki. Teja Gregorin je zasedla peto mesto (+1:28,5/1).

Drugo mesto je osvojila Nemka Magdalena Neuner (+36,3/3), tretje pa Rusinja Ana Bogali Titovec (+43,2/2).

"Tokrat pa se je končno enkrat vse lepo izšlo. Zdaj bom lažje zadihala, ker vem, da lahko zadanem tudi stoje. Rada bi se zahvalila tudi odlični publiki. Vidimo se naslednje leto," je bila v cilju zadovoljna Gregorinova. Slednja je prikazala najboljši nastop v sezoni in nadgradila 13. mesto s sobotnega sprinta, posebej pa je bila zadovoljna, ker je brezhibno opravila streljanje v stoječem položaju, kar jo je doslej v sezoni vedno stalo visokih uvrstitev. Svojo moč je Gregorinova uprizorila že pri prvem streljanju leže in se do drugega strelskega postanka s 13. prebila na sedmo mesto. Kazenski krog jo je le začasno oddaljil od najboljših, ko pa je v drugi polovici tekme vse opravila 100-odstotno, je prehitevala tekmico za tekmico, le prva četverica je bila na koncu že preveč oddaljena.

Velepec: Lep kapital za naprej

Po tekmi je povedala tudi dolgo znano športno resnico: "Na strelišču so bile razmere naravnost idealne, a če ti uspe dober nastop, te tako ali tako nič ne moti. Vsekakor je bilo danes precej lažje nastopati. Včeraj sem visoko uvrstitev spet izgubila na strelišču, čeprav sem bila s 13. mestom zelo zadovoljna. Danes pa sem imela lepo izhodišče in rekla sem si, da nimam kaj izgubiti. Ni vrag, da enkrat ne bi zadela tudi na tekmi, saj mi na treningih gre in prav danes se je lepo izšlo." Gregorinova je prikazala eno svojih najboljših streljanj, saj je le enkrat v karieri na tekmi svetovnega pokala na tekmi s štirimi streljanji zadela ničlo, danes je morala v kazenski krog enkrat. Med najbolj nasmejanimi je bil trener Gregorinove Uroš Velepec: "Zadovoljni smo bili že včeraj s 13. mestom, a smo vedeli, da je Teja sposobna več, kar je danes dokazala. Vsekakor je to lep kapital za naprej in lahko bo mirno vadila do naslednjih tekem po novem letu v Oberhofu." V idiličnem vremenu, pravi zimski pravljici, ki sta je bila deležna tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, je Rusinja Svetlana Slepcova brez težav ubranila prednost s sobotnega sprinta. Na drugem in zadnjem streljanju si je lahko privoščila celo kazenski krog in vseeno slavila z velikim naskokom.

"Presrečna sem zaradi še druge zmage. Danes je bilo celo težje kot včeraj, saj je bilo na progi zelo mraz. Na srečo sem imela lep naskok in na strelišču se je vse izšlo po načrtih. Lepo je iti v novo leto z dvema zmagama," je po nastopu menila dvakratna zmagovalka Pokljuke 2009, ki ima na Rudno polje lepe spomine: "Tukaj sem sploh prvič nastopila na mednarodni tekmi in prvič v svetovnem pokalu, zato ima Pokljuka pri meni povsem posebno mesto. Ne gre le za ti dve zmagi." Kot zanimivost dodajmo, da ima kljub hudemu mrazu Pokljuko rada tudi zaradi podnebja, tekmovalka se namreč zdaj vrača za nekaj dni domov v Hanti Mansijsk, kjer se je živo srebro v teh dneh spustilo 40 stopinj pod ledišče.

Na zmagovalne stopničke so se uvrstile iste tri tekmovalke kot v sprintu. Nemka Magdalena Neuner, šestkratna svetovna prvakinja, je začasno zaradi treh napak na strelišču sicer malce zaostala za najboljšimi, v končnici pa je tudi Nemka opravila brez napake in dokazala, da je odlično tekaško pripravljena. Pred zadnjim krogom je za Rusinjo Ano Titovec Bogali zaostajala za debelih deset sekund, v cilju pa je imela slabih 10 sekund prednosti in je osvojila drugo mesto. "Vedela sem, da sem hitra v smučini. Vesela pa sem zadnjega streljanja, saj so bili nekateri prepričani, da stoje ne znam zadeti pet strelov zapored, danes pa sem dokazala nasprotno in res sem vesela," pa je po tekmi menila Neunerjeva. Slepcova je bila takrat že nedosegljiva.

Ne spreglejte