Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
26. 12. 2012,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Semmering Tina Maze

Sreda, 26. 12. 2012, 19.02

8 let

Semmering ni ogrožen, München kupuje čas

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Mednarodni smučarski zvezi so še drugič prestavili napovedano snežno kontrolo za paralelni slalom v Münchnu. Semmering kljub težavam ni vprašljiv.

Del smučarske karavane, ki se je po božiču napotil v Semmering, je na avstrijskem Štajerskem pričakalo povsem jesensko vreme. Le-to je dodobra načelo tudi tekmovalno progo, zato so ji v tekmovalni pisarni "predpisali strogo mirovanje". Potem ko so snežno podlago učvrstili z vodo in soljo, so namreč organizatorji progo povsem zaprli, po uradnem treningu pa odpovedali še treninge na sosednjih ogrevalnih progah. "Ni nam preostalo drugega, kot da se odločimo za prosto smučanje dan pred tekmo," je četrtkov jutranji urnik obrazložil trener tehnične ekipe Denis Šteharnik, ki bo v petek na veleslalomski štart poslal Ano Drev, Ilko Štuhec in Tino Robnik, v sobotnem slalomu pa bo priložnost dobila Ana Bucik.

Bolj pragmatično se je na zbrane informacije odzval Andrea Massi, šef ekipe Tine Maze. Ko je uvidel, da bo trening na prizorišču zadnjih dveh tekem v letu padel v vodo, se je dogovoril za vadbo v smučarskem centru Reiteralm pri Schladmingu. Praznično sredo je tako vodilna tekmovalka svetovnega pokala preživela v znamenju treninga dveh disciplin, pred štajersko selitvijo pa se bo še nekoliko posvetila veleslalomu.

Medtem ko bi jo Avstrijcem lahko pri izvedbi načrtovanega programa zagodel le nenaden odklon od vremenske napovedi, pa v nebo in predvsem termometer zrejo tudi v Münchnu. Bavarska prestolnica naj bi namreč v olimpijskem parku prvega januarja gostila paralelna slaloma za moške in ženske. Zaradi temperatur, ki krepko presegajo deset stopinj, je mestna preizkušnja seveda pod velikim vprašajem. Pri FIS sicer še vedno niso obupali, zato so Nemcem namenili nekaj dodatnega časa. Odpovedali oziroma prestavili so tudi drugo snežno kontrolo. Po zadnjih informacijah naj bi se priprava 200-metrske proge začela v noči s četrtka na petek, izvedljivost projekta pa bodo pri FIS ocenili 28. decembra popoldan.

Ne spreglejte