Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2008,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2008, 16.46

8 let

Schlierenzauer skočil do zmage v Zakopanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V poljskih Zakopanih je bila na sporedu tekma svetovnega pokala smučarjev skakalcev. Zmage se je veselil Avstrijec Gregor Sclierenzauer, do točk pa sta prišla tudi Jernej Damjan in Primož Peterka.

Drugi je bil Norvežan Anders Jacobsen (136,5/129 m; 270,4 točke), tretji pa vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, Avstrijec Thomas Morgenstern (126/132; 264,9).

Na tekmi sta sicer nastopila še dva slovenska skakalca; medtem ko je bil Robert Kranjec (115,5; 102,9) preskromen za finale in je tekmo končal na 39. mestu, je Jure Bogataj (125; 123) nastopil dobro, a ga je žirija tekmovanja zaradi neustreznega tekmovalnega kombinezona diskvalificirala. "Tega res ne razumem. Na kontroli je bilo vse normalno, brez težav. Danes na tekmi pa je žirija Mednarodne smučarske zveze Bogataja, ki je nastopil v istem kombinezonu kot na kontroli, diskvalificirala," je bil po tekmi ogorčen Matjaž Triplat, pomočnik glavnega trenerja Ari-Pekke Nikkole, in povedal, da so to res novi dresi za tekme, ki pa so uspešno prestali kontrolo FIS.

Nikkola: Najbolj nesrečen dan doslej

Petkov večer tudi po besedah Nikkole res ni bil naklonjen Slovencem. "Lahko rečem, da smo imeli danes izjemno veliko smolo in to je to. Gotovo najbolj nesrečen dan doslej. Sam se nikoli ne izgovarjam na vremenske razmere in povem, če tekmovalci delajo napake, a danes jim je sreča res obrnila hrbet in so imeli zelo slabe vetrovne razmere. Peterka je imel v prvi seriji še nekako solidne razmere, a v drugi je bila katastrofa, medtem ko Damjan niti v enem nastopu ni imel sreče z vremenom," je bil v pogovoru za razočaran Nikkola, ki upa, da bo že na sobotni tekmi bolje.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala še naprej vodi Morgenstern (1175 točk), drugi je Finec Janne Ahonen (830), tretji pa današnji zmagovalec Schlierenzauer (807). Najboljši Slovenec Damjan (333) je zdrsnil na 13. mesto.

V soboto bo na skakalnici Wielke Krokiew še ena tekma s pričetkom ob 17. uri; kvalifikacije bodo uro pred tem.

Ne spreglejte