Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
17. 2. 2009,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 17. 2. 2009, 11.35

8 let

Šarabon: Športnega direktorja ne potrebujemo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot vse kaže, bo tudi nova smučarska sezona prinesla kar nekaj sprememb v ženskem delu slovenske reprezentance. "Alpinci" pa bodo še naprej delovali brez športnega direktorja.

Matjaž Šarabon ocenjuje, da je v slabem letu delovanja v pisarni poslovnega direktorja alpskih disciplin uspel poskrbeti za urejeno tekoče poslovanje. Priznava pa, da bo zveza še vsaj dve sezoni plačevala davek preteklosti. Ob tem dodaja, da alpski del tudi v prihodnji sezoni ne bo potreboval športnega direktorja, torej vloge, ki se je ukinila z odhodom Rasta Ažnoha.

Okrepitev v Tinini ekipi?

Šarabon ima tudi nadvse čvrsto stališče glede Tine Maze, ki je minuli teden prekinila slovensko sušo na velikih tekmovanjih. Poslovni direktor je prepričan, da je njeno delovanje v samostojni ekipi in sodelovanje s preostalim delom reprezentance, katere članica je formalno tudi ostala, pravi recept za prihodnjo sezono ''Storil bom vse, kar je v moji moči, da bo Tina Maze tudi v prihodnje trenirala v okviru lastnih programov, hkrati pa bo integrirana v preostali del reprezentance,'' pravi Šarabon.

Da je nadaljevanje samostojne poti edini pravi recept, so prepričani tudi v taboru najboljše slovenske tekmovalke. Mazejeva in njena trenerja Andrea Massi ter Andrej Perovšek tako že razmišljajo tudi o novi sezoni, za katero bi radi zbrali več sredstev in morebiti omogočili celo angažiranje trenerja.

Na ta način bi bila tudi struktura v ekipi svetovne podprvakinje bolj jasna, saj ni skrivnost, da sta morala letos Perovšek kot serviser in Massi kot strokovnjak za kondicijsko pripravo odločneje posegati tudi na druga področja. "Vse bo povezano z denarjem," pravi Massi.

Sedma sezona, sedmi trener

Spremembe pa se obetajo tudi v ženskem delu reprezentance. Slednjo je pred novo sezono prevzel Božo Jaklin, ki pogosto ni skrival nezadovoljstva nad razmerami in zategovanjem proračunskega pasu na račun priprav. Nekajkrat je šef ženske vrste napovedal celo slovo od ekipe, nazadnje na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru. Uradno bo z odločitvijo počakal do konca sezone, bržkone pa se nato na čelu reprezentance obeta nova zamenjava. Trenerske prevetritve so v zadnjih letih postale prava stalnica obdobij med dvema sezonama. Jaklin je namreč šesti šef ženske ekipe v prav toliko letih. Rasto Ažnoh, Marko Jurjec, Janez Slivnik, Jani Hladnik, Klemen Bergant in Božo Jaklin. Kdo bo naslednji?

Ne spreglejte