Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 1. 2010,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 22. 1. 2010, 10.59

8 let

Prvenec Vesne Fabjan v Ribinsku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vesna Fabjan je zmagovalka šprinta v prostem slogu v ruskem Ribinsku. V veliki finale se je uvrstila tudi Katja Višnar, ki je bila na koncu šesta.

Ob odsotnosti najboljše šprinterke na svetu Petre Majdič in še nekaterih drugih najboljših tekmovalk je bila druga Italijanka Magda Genuin, tretja pa vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Poljakinja Justyna Kowalczyk. "Že pred tekmo sem čutila, da lahko zmagam. Na tekmi sem iz teka v tek šla lažje in tudi na koncu v finalu sem imela še ogromno moči. Imela sem tudi hitre smuči. Počutim se kot v nebesih in prav gotovo se bom sem vrnila prihodnje leto," je po svoji krstni zmagi povedala velika zmagovalka Vesna Fabjan.

Fabjanova in Višnarjeva sta izvrstno začeli že kvalifikacijski nastop, v katerem sta osvojili prvo in tretje mesto. V četrtfinalu sta bili Slovenki zopet v ospredju v prvi oziroma peti skupini. V polfinalu je Vesna znova dosegla najboljši čas, medtem jo se je Katja v finale uvrstila kot srečna poraženka.

Slednji je v sklepnem nastopu nato zmanjkalo moči za boj za vodilne pozicije, zato pa je bila nepopustljiva Fabjanova, ki je v finalu vodila praktično od začetka do cilja. Po zadnjem vzponu so v igri za zmago ostale le še tri tekmovalke, že pred ciljnim šprintom pa je zaostala Kowalczykova, tako da sta se za prvo mesto udarili le še Genuinova in druga slovenska špritnerka. Na koncu je bila za desetinko sekunde uspešnejša slednja, ki je po Majdičevi druga Slovenka z zmago na tekmah svetovnega pokala v smučarskih tekih.

V soboto je v Ribinsku na sporedu preizkušnja na 15 km, na kateri Fabjanova v primeru prehudega mraza ne bo nastopila. V nedeljo namreč tekmovalke čaka še ekipni sprint, kjer bosta naši znova med kandidatkami za najvišja mesta.

Ne spreglejte