Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
5. 1. 2015,
15.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jernej Damjan Rok Justin Nejc Dežman Bischofshofen novoletna turneja

Ponedeljek, 5. 1. 2015, 15.47

7 let, 12 mesecev

Prevc mora rešiti uganko, Kraft in Hayböck se gresta svojo igro

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstrijska skakalca Stefan Kraft in Michael Hayböck nadaljujeta vrhunske predstave tudi v Bischofshofnu. Peter Prevc je po kvalifikacijah dejal, da so bili njegovi skoki mešano na žaru.

V kvalifikacijah za zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu so imeli skakalci zelo podobne razmere v zraku, a smo vseeno videli dva padca, ki sta se zgodila po pristanku. Grd je bil videti padec Američana Nicolasa Fairalla, ki je nekaj časa celo nepremično ležal na tleh, nato pa mu je zdravniška služba ponudila pomoč. Fairall je bil kar nekaj časa v oskrbi na samem prizorišču, preden so ga z rešilcem odpeljali v bolnišnico, kjer je sledila operacija.

Kot drugi se je znašel v snegu izkušeni Daiki Ito, ta se je po pristanku prevračal in ustavil ob desni ogradi. Japonec naj bi imel rahel pretres možganov.

Pungertar zablestel

Sicer pa smo v ponedeljek spremljali dolge skoke. Prednjačila sta dozdajšnja junaka turneje Stefan Kraft in Michael Hayböck, ki se gresta svojo igro. Zadnji je z daljavo 137,5 metra drugič po Innsbrucku osvojil kvalifikacije, Kraft pa z drugim mestom in daljavo 136,5 metra nakazal, da ga bo težko karkoli vrglo iz tira oziroma odvrnilo od pohoda do lovorike na 63. novoletni turneji.

Najdaljši skok je s 139,5 metra uspelo opraviti Norvežanu Andersu Jacobsnu (tretje mesto), zelo daleč pa je poneslo tudi Slovenca Matjaža Pungertarja. Z daljavo 136,5 metra je imel odličen, sedmi rezultat. "Gre mi kar dobro. Trening sicer ni bil najbolj blesteč. Po Oberstdorfu sem naredil tisti pravi skok. Dobro se je izšlo. Že z mize sem začutil, da so smuči prišle lepo gor. Za tekmo si želim, da mi kot nosilcu uspe premagati nasprotnika, kar mi do zdaj ni uspelo."

Prevc se bo ukvarjal z uganko

Peter Prevc, trenutno tretji v seštevku turneje, je v kvalifikacijah skočil 128,5 metra, kar je zadostovalo za 11. rezultat, v primerjavi s tekmecema za prestižni naslov pa je imel 20 točk zaostanka.

"Mešano na žaru je bilo. Povprečno sem skakal. Začel sem še kar v redu, potem pa nisem stopnjeval, vendar sem ostal na istem. Imam uganko, ki jo moram do jutri rešiti," je po koncu dneva dejal Prevc, ki je na prvem treningu skočil 130 merov (10. rezultat), na drugem pa tri metre manj (9.).

Na tekmo so se uvrstili prav vsi Slovenci. Jernej Damjan je imel 19. (126,5 metra), Robert Kranjec 23. (128), Nejc Dežman 29. (126), Rok Justin pa 35. rezultat (123).

Ne spreglejte