Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2008,
14.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 24. 2. 2008, 14.55

8 let

Prepričljiva zmaga Avstrijcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstrijci so zmagovalci ekipne tekme na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Obersdorfu. Drugi so bili Finci, tretji pa Norvežani. Slovenci komaj na 12. mestu.

Za Slovence (509,3) je bilo konec sanj o finalu že po prvem nastopu, ko se je Robert Kranjec komaj rešil padca, in SP so končali na skromnem 12. mestu.

Avstrijci so po dvojnem slavju na sobotni posamični tekmi, ko sta na prvih dveh stopničkah stala Gregor Schlierenzauer kot najmlajši svetovni prvak v zgodovini poletov, ter Martin Koch, danes s skupnim zmagovalcem svetovnega pokala za to sezono Thomasom Morgensternom in Andreasom Koflerjem prepričljivo slavili še ekipno zmago, komaj 18-letni "Schlieri" pa je manj kot 24 ur po posamičnem slavju v svojem prvencu na SP v poletih prišel še do druge zlate kolajne.

Dvakratni branilci naslova Norvežani - zmagali so v Planici 2004 in na Kulmu 2006 - so najprej brez kolajne ostali na posamični tekmi, čeprav je bil svetovni rekorder iz Planice 2005 (239 m) Björn Einar Romören še po polovici preizkušnje v vodstvu, danes pa so se morali zadovoljiti z bronom, potem ko so jih prehiteli še Finci.

Ponesrečen nastop Roberta Kranjca

Za slovensko reprezentanco, ki je prejšnje SP na Kulmu končala na petem mestu, je bilo sanj o finalu konec že po prvem nastopu v prvi seriji, ko se je Kranjcu skok povsem ponesrečil, saj je takoj po odrivu zakrilil z rokami, se komaj rešil padca in pristal pri zgolj 85 metrih. Slabe volje je bil tudi glavni trener reprezentance Finec Ari-Pekka Nikkola.

"Žal je bilo slovenske zgodbe konec že po Robijevem nastopu in to so vedeli tudi preostali fanti, ki sploh niso nastopili slabo. Jurij je popravil napako iz poskusne serije, Primož je nastopil solidno, prav tako Jernej. A Robi si je res želel dobro skočiti, a je naredil veliko napako, saj je bil pri vzletu prezgoden," je povedal Nikkola in dodal: "To ni bila smola, ampak njegova napaka. Želel si je več, kot je trenutno sposoben in pripetila se mu je napaka na tekmi, kjer priložnosti za popravni izpit ni."

Nikkola: Fantje si morajo spočiti glave

Medtem so se reprezentanti že odpravili proti domu, saj bodo v četrtek že odpotovali na nordijsko turnejo, ki se bo začela konec tedna z dvema tekmama v Lahtiju. Slovenske barve bo zastopala ista četverica, ki je nastopila na današnji ekipni tekmi. "Zdaj je najpomembneje, da fantje spočijejo glave in odpotujejo na Finsko neobremenjeni," še meni Nikkola.

Karavana svetovnega pokala se bo nadaljevala prihodnji konec tedna, ko se v Lahtiju z nedeljsko tekmo začne tudi nordijska turneja štirih skakalnic - Lahti, Kuopio, Lillehammer, Oslo - ; dan pred tem bo na sporedu še ekipna tekma. Nato skakalce čaka le še veliki finale sezone s tremi tekmami na planiški letalnici (14. - 16. marec).

Ne spreglejte