Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 12.30

8 let

Pred deskarji je azijsko-ameriška turneja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca v deskanju na snegu se te dni na nadaljevanje sezone pripravlja na Mariborskem Pohorju.

Medtem ko so reprezentanti v skokih prostega sloga že odpotovali na predzadnjo tekmo svetovnega pokala v Moskvo, deskarji v paralelnih disciplinah in deskarskem krosu v ponedeljek odhajajo na azijsko-ameriško turnejo.

Prva azijska tekma deskarje čaka 17. februarja v Sungvoju, teden dni pozneje pa bodo tekmovali še v japonskem Guju-Gifu. Sledila bo pot v Severno Ameriko, kjer bosta tekmi v ameriškem Lake Placidu in kanadskem Stonehamu. Omenjene tekme bodo najbolj pomembne za trenutno najboljšega slovenskega deskarja Roka Flandra, ki je trenutno drugi v skupnem seštevku alpskih disciplin. Zaostaja le za izkušenim Francozom Matthieujem Bozzettojem, zato se še ni odrekel možnosti, da bi zasedel deskarski prestol.

"Moje osebne ambicije so vedno zelo visoke, vendar ne želim ničesar obljubljati. Velik uspeh bo že to, če mi uspe izboljšati lansko skupno tretje mesto v svetovnem pokalu, res pa je da so moje tihe želje tudi višje," je pred odhodom v Južno Korejo na današnji novinarski konferenci v Mariboru pojasnil Flander, ki bo imel tudi v boju za ohranitev mesta med najboljšimi precej dela, zlasti v konkurenci mladih avstrijskih deskarjev. Benjamin Karel na tretjem mestu za Flandrom zaostaja le za 410 točk.

Cilj je zadržati položaje v svetovnem pokalu

Sicer pa bodo poleg Flandra v Azijo in Severno Ameriko odpotovali še Glorija Kotnik kot edina ženska predstavnica, Žan Košir, Izidor Šušteršič, Jernej Demšar in Rok Marguč, na tekmah deskarskega krosa pa bo nastopil Rok Rogelj. V Moskvi bodo ta konec tedna na zadnji tekmi t. i. "big aira" pred finalom svetovnega pokala v italijanskem Bormiu nastopili Matevž Petek, Anže Suša, Matevž Pristavec in Domen Bizjak, manjkal pa bo Luka Jeromel.

"Jeromel je žal staknil poškodbo kolena, zato ga čakajo štirje dolgi meseci počitka in rehabilitacije, če sploh želi nadaljevati svojo kariero," je pojasnil direktor deskarske reprezentance Iztok Kvas, ki je predstavil tudi cilje slovenske ekipe na naslednjih tekmah: "Flander sodi v sam svetovni vrh, pa tudi drugi so letos že dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi. Naš cilj je zato zadržati položaje v svetovnem pokalu, kar še zlasti velja za Flandra, ki se bori za stopničke."

Ne spreglejte