Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2021,
10.52

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Stefan Luitz Mauro Caviezel

Petek, 8. 1. 2021, 10.52

3 leta, 3 mesece

Poškodbi Maura Caviezla in Stefana Luitza

Švica po padcu trepeta za zdravje Caviezla, poškodovan tudi Nemec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Mauro Caviezel | Mauro Caviezel jo je hudo skupil na četrtkovem treningu. | Foto Reuters

Mauro Caviezel jo je hudo skupil na četrtkovem treningu.

Foto: Reuters

Alpski smučar Mauro Caviezel je v četrtek na treningu v Garmisch-Partenkirchnu padel in se poškodoval, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Po prvih informacijah je Švicar utrpel udarec v glavo, prav tako pa je tožil za bolečinami v levem kolenu. V petek ga čakajo dodatne preiskave doma v Švici. Žalostna novica prihaja tudi iz nemškega tabora, saj si je Stefan Luitz na treningu poškodoval mišico, tako da ga čaka vsaj nekajtedenski počitek.

Štefan Hadalin
Sportal Poškodovani Kranjec je oder prepustil Pinturaultu

Švicarja Maura Caviezla, ki ni v smrtni nevarnosti, so hospitalizirali z diagnozo pretresa možganov in je ostal na opazovanju v bolnišnici. Švicar trenutno vodi v posebnem superveleslalomskem seštevku, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je peti. Dvaintridesetletni tekmovalec je bil v tej sezoni na stopničkah uvodnih dveh superveleslalomov. Zmagal je na superveleslalomu v Val d'Iseru, v Val Gardeni pa je bil počasnejši zgolj od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja.

Morebitna hujša poškodba smučarja, za zdaj še ni jasno, kakšno je stanje z njegovim kolenom, bi bila hud udarec za švicarsko reprezentanco pred svetovnim prvenstvom februarja v Cortini d'Ampezzo. Caviezel je bil leta 2017 tretji v alpski kombinaciji na SP v domačem St. Moritzu, na katerem je v tej disciplini zmagal njegov rojak Luca Aerni. Smučar je tudi njegov mlajši brat Gino Caviezel, ki je specialist za veleslalom.

Stefan Luitz je edino zmago za svetovni pokal dočakal konec leta 2018 v ZDA. | Foto: Reuters Stefan Luitz je edino zmago za svetovni pokal dočakal konec leta 2018 v ZDA. Foto: Reuters

Na treningu jo je v četrtek skupil tudi Nemec Stefan Luitz. V Hinterreitu si je poškodoval mečno mišico. V želji po tem, da bi odpravil zdravstvene težave do začetka svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo, si bo vzel nekajtedenski počitek in preskočil nekaj tekem za svetovni pokal.

Ne spreglejte