Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2016,
5.00

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,18
Peter Prevc Peter Prevc skoki

Natisni članek

Sobota, 2. 7. 2016, 5.00

6 let, 10 mesecev

Fotogalerija s prve tekme poletnega celinskega pokala v Kranju

Peter Prevc je nove smuči krstil z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,18
skoki celinski pokal

Smučarski skakalci so v novo poletno tekmovalno obdobje vstopili v Kranju, ki te dni gosti tekme celinskega pokala. Na uvodni preizkušnji je slavil Peter Prevc, le slabo točko manj je zbral Rok Justin. Petkovo dogajanje si lahko ogledate v spodnjih fotoutrinkih.

Na 109-metrski skakalnici se je predstavilo 63 skakalcev, med njimi je bilo 13 Slovencev. | Foto: Na 109-metrski skakalnici se je predstavilo 63 skakalcev, med njimi je bilo 13 Slovencev.

Tako se je prvi mož lanske zime Peter Prevc z novimi smučmi izpod rok podjetnika Petra Slatnarja odpravil na vrh skakalnice v Kranju … | Foto: Tako se je prvi mož lanske zime Peter Prevc z novimi smučmi izpod rok podjetnika Petra Slatnarja odpravil na vrh skakalnice v Kranju …

… in že v prvi seriji dal vedeti, da bomo tudi v prihodnji zimi lahko uživali v njegovih skoki. Predse ni spustil nobenega tekmeca. | Foto: … in že v prvi seriji dal vedeti, da bomo tudi v prihodnji zimi lahko uživali v njegovih skoki. Predse ni spustil nobenega tekmeca.

Pozitivno je presenetil Rok Justin, še en lastnik Slatnarjevih smuči. V prvi seriji je skočil najdlje, za pol metra (106,5 m) je preskočil vodilnega Prevca, a malce zaostal za njim in v finalu napadel z drugega mesta. | Foto: Pozitivno je presenetil Rok Justin, še en lastnik Slatnarjevih smuči. V prvi seriji je skočil najdlje, za pol metra (106,5 m) je preskočil vodilnega Prevca, a malce zaostal za njim in v finalu napadel z drugega mesta.

Oba Slovenca sta drugi skok še podaljšala in pristala pri daljavi 111,5 metra. Srdit boj za najvišjo stopničko zmagovalnega odra je na koncu dobil Prevc. Zbral je le 0,7 točke več od Justina, na tretje mesto pa se je zavihtel Avstrijec Clemens Aigner, ki je za Prevcem zaostal skoraj sedem točk. | Foto: Oba Slovenca sta drugi skok še podaljšala in pristala pri daljavi 111,5 metra. Srdit boj za najvišjo stopničko zmagovalnega odra je na koncu dobil Prevc. Zbral je le 0,7 točke več od Justina, na tretje mesto pa se je zavihtel Avstrijec Clemens Aigner, ki je za Prevcem zaostal skoraj sedem točk.

Rok Justin je takole športno čestital Prevcu za zmagovit začetek sezone. | Foto: Rok Justin je takole športno čestital Prevcu za zmagovit začetek sezone.

Med najboljšo šesterico je končal še en Slovenec. Robert Kranjec je v finalu napredoval za šest mest in zasedel šesto mesto. | Foto: Med najboljšo šesterico je končal še en Slovenec. Robert Kranjec je v finalu napredoval za šest mest in zasedel šesto mesto.

Točk je osvojilo kar 12 Slovencev, Tomaž Naglič je bil osmi, Jaka Hvala deveti, Matjaž Pungertar 15., Žiga Jelar 17., Anže Lanišek (na fotografiji) 21., Tilen Bartol 23., Miran Zupančič 26., Andraž Pograjc  28. itd. | Foto: Točk je osvojilo kar 12 Slovencev, Tomaž Naglič je bil osmi, Jaka Hvala deveti, Matjaž Pungertar 15., Žiga Jelar 17., Anže Lanišek (na fotografiji) 21., Tilen Bartol 23., Miran Zupančič 26., Andraž Pograjc 28. itd.

Točke si je priskakal še en član družine Prevc, Domen je na novih smučeh poletel na 24. mesto. | Foto: Točke si je priskakal še en član družine Prevc, Domen je na novih smučeh poletel na 24. mesto.

Dobro razpoloženi Peter Prevc bo "slatnarce" spet preizkusil že danes, saj ga v Kranju čaka še druga tekma. | Foto: Dobro razpoloženi Peter Prevc bo "slatnarce" spet preizkusil že danes, saj ga v Kranju čaka še druga tekma.

Rezultati prve tekme poletnega celinskega pokala

Ne spreglejte