Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 12. 2008,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 26. 12. 2008, 18.49

8 let

Od Oberhofa do Val di Fiemmeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oberhof, Praga, Nove Mesto in Val di Fiemme so prizorišča tekaškega tekmovanja Tour de Ski, ki se je začelo 27. decembra in končalo 4. januarja prihodnje leto.

Oberhof (Nem)

Nemško zimskošportno središče se nahaja v Thüringskem gozdu na nadmorski višini okrog 800 metrov in leži v samem središču Nemčije. Oberhof je postal središče zimskih športov v začetku 20. stoletja, danes pa ima za seboj bogato tradicijo predvsem biatlonskih tekmovanj najvišjega nivoja. Zeleno srce Nemčije kot pravijo Oberhofu zaradi širnih gozdov in gričevnate pokrajine je eden glavnih pripravljalnih središč nemške tekaške izbrane vrste. Leta 2004 je Oberhof v izjemni navijaški atmosferi gostil biatlonsko svetovno prvenstvo.

Praga (Češ)

Zlata Praga bo 29. decembra gostila moško in žensko šprintersko preizkušnjo. Češka prestolnica, ki je šprinterski preizkušnji gostila že pred letom dni, veliko tradicije v smučarskih tekih nima. Precej bolj priljubljena športa v mestu, ki šteje več kot milijon prebivalcev, sta nogomet in hokej na ledu. Sicer pa Praga slovi kot eno najlepših evropskih mest in je izjemno priljubljen turističen cilj. Tekaška tekmovalna trasa se nahaja v starem mestnem jedru.

Nove Mesto (Češ)

Tretje prizorišče turneje Nove Mesto na Morave, nahaja pa se približno 170 kilometrov jugovzhodno od Prage. Mesto s približno 10500 prebivalci že od leta 1981 gosti tekme svetovnega pokala v smučarskih tekih. Nove Mesto na Morave, ki ima več kot stoletno smučarsko tradicijo, se nahaja v češki administrativni enoti Visočina.

Val di Fiemme (Ita)

Slovita dolina Fiemme je verjetno najbolj "smučarsko" izmed vseh prizorišč tokratnega "Toura". V dolini, ki leži v italijanski provinci Trentino v Dolomitih, se nahaja kar 150 kilometrov tekaških in 140 kilometrov smučarskih prog. Dolina Fiemme je bila že dvakrat gostitelj svetovnega nordijskega prvenstva, in sicer v letih 1991 ter 2003. Leta 1991 je ravno tukaj svetovni prvak postal naš smučar skakalec Franci Petek.

Ne spreglejte