Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
16.04

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2013, 16.04

8 let, 5 mesecev

Norveški kombinatorci najboljši v Schonachu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Norveški kombinatorci Joergen Graabak, Mikko Kokslien, Magnus Moan in Haavard Klemetsen so zmagali na ekipni tekmi svetovnega pokala v Schonachu. Slovenci deseti.

Drugo mesto so osvojili Nemci, tretji pa so bili Američani. Slovenci Gašper Berlot, Matic Plaznik, Mitja Oranič in Marjan Jelenko so bili po skokih osmi, s tekom pa padli na deseto mesto. Nordijski kombinatorci so se v nemškem Schonachu pomerili na ekipni preizkušnji. Slovensko ekipo so sestavljali Gašper Berlot, Matic Plaznik, Mitja Oranič in Marjan Jelenko. Na skakalnici (HS 106) je najdlje skočil Jelenko (96,5), ostali so zmogli nekaj metrov manj. Kljub temu pa je to pomenilo, da so se slovenski kombinatorci na tekaški del podali z minuto in 42 sekundami zaostanka. V vodstvu so bili Norvežani pred Avstrijci in Japonci.

Na tekaškem delu, kjer je vsak tekmovalec pretekel pet kilometrov, Norvežani niso popustili in so se tako v cilju razveselili zmage. Drugo mesto so ob bučni podpori domačih navijačev zasedli Nemci Tino Edelmann, Bjoern Kircheisen, Johannes Rydzek in Eric Frenzel, tretji pa so bili Američani Todd Lodwick, Bill Demong, Taylor Fletcher in Bryan Fletcher. Avstrijci so drugo ekipno preizkušnjo sezone končali na četrtem mestu, Japonci pa so bili šesti.

Slovenski tekmovalci so v težkih razmerah na tekaškem delu nekoliko popustili in se tako uvrstili na deseto mesto (+8:24,1).

V nedeljo bo v Schonachu še posamična preizkušnja, tek na 10 kilometrov bo na sporedu že ob 8.35, skoki pa ob 12.30.

Ne spreglejte