Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2011,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 6. 3. 2011, 13.51

8 let

Neunerjeva podarila zmago Mäkäräinenovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Finka Kaisa Mäkäräinen, vodilna v svetovnem pokalu, je nova svetovna biatlonska prvakinja v zasledovanju.

Na prvenstvu v ruskem Hanti Mansijsku je z izidom 30:00,1 (0) za 21,6 sekunde ugnala svetovno prvakinjo v sprintu Nemko Magdaleno Neuner, ki je na zadnjem streljanju zgrešila dvakrat, tudi zadnji 20. strel.

Bron je na 10-kilometrski progi osvojila Švedinja Helena Ekholm (+ 1:43,6), prav tako z brezhibnim streljanjem.

Slovenke so boljše uvrstitve pustile na strelišču. Teja Gregorin, ki se je v tekmo podala kot 14., je bila po štirih kazenskih krogih 18. (+ 4:12.7/4), Tadeja Brankovič je pustila nepokritih pet tarč in osvojila 29. mesto (+ 5:46,6/5), Andreja Mali pa je po treh kazenskih krogih nazadovala na 33. mesto (+ 6:07,5/3). ''Želela sem si popraviti uvrstitev v sprintu, a za to sem imela preveč zgrešenih strelov. V smučini sem s tekme v tekmo boljša, a na strelišču sem preveč grešila. Glede na tekaško formo sem še vedno optimistična in z veseljem pričakujem naslednje tekme," je nastop ocenila Gregorinova.

"Moram reči, da se kar malo jezim nanjo, ker ni naredila tistega, kar je bilo dogovorjeno. To pa je bilo, da bo poskušala streljati hitro, v ritmu in narediti preboj v deseterico. To pa je možno le z natančnim in hitrim streljanjem. Žal mi je, da se načrt ni uresničil, da so streli zamujali in so bili premalo natančni. 15-kilometrska tekma bo že drugačna, saj lahko strelja počasneje in upam, da bo tam s svojim ritmom uspešnejša. Na teh krajših, bolj šprinterskih preizkušnjah, pa brez hitrega streljanja nima tekmovalka nobenih možnosti 18. Mesto seveda ni slabo, bi pa bilo potrebno več tvegati za preboj v ospredje," pa je o nastopu Gregorinove povedal njen trener Uroš Velepec.

Svoj najboljši dosežek zadnjih dveh let bi rada nadgradila tudi Tadeja Brankovič Likozar: "Današnja tekma je bila zelo zanimiva in tudi zelo težka zaradi mraza. V položaju stoje sem obakrat zgrešila po dve tarči, kar obžalujem, saj so naboji pristali čisto ob robu tarč, za kar je bila kriva nepozornost. Tekaško pa sem nastopila solidno in ves čas sem prilagajala tempo tekmicam. Vmes so bili zaostanki precejšnji, zato se naredijo tudi velike razlike med skupinami tekmovalk. Ta tekma je bila nekoliko svoja in vsaj zame precej nepredvidljiva."

"Obe tarči na drugem streljanju leže sem zgrešila najbrž zavoljo mojih napak, saj so bili pogoji podobni prvemu. Stoje pa kar v redu, le ena zgrešena tarča in zadnje streljanje dokaj hitro in suvereno zame. Raje imam hitrejše proge, tu pa je sneg zelo počasen, kar me ovira tekaško čeprav čutim, da imam dovolj moči. Zaradi mraza so pogoji še težji, kar se še posebej pozna v teku," je komentirala Andreje Mali.

Dekleta zdaj čakata prosta dneva, v sredo pa posamična 15-kilometrska tekma, na kateri bo Teja Gregorin branila srebrno medaljo z zadnjega tovrstnega tekmovanja v korejskem Pjeongčangu. Moška individualna 20-kilometrska tekma je na sporedu v torek.

Ne spreglejte