Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 12. 2008,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 20. 12. 2008, 16.19

8 let

Na ženskem šprintu spet ruska prevlada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sneženje ni v Hochfilznu pojenjalo niti med žensko šprintersko tekmo. Težke pogoje so najbolje spet izkoristile ruske biatlonke. Andreji Mali se je spet uspelo uvrstiti med najboljših dvajset.

Čeprav je bila vodilna tekmovalka svetovnega pokala, Rusinja Svetlana Slepcova, enkrat nenatančna na streljanju leže (1,0), je bila dovolj močna, da je za 2,7 sekunde ugnala rojakinjo Ekaterino Jurjevo. Drugouvrščena je opravila streljanje z odliko, tako kot tudi vse naslednje tekmovalke do petega mesta. Tretje mesto je pripadlo Ukrajinki Viti Semerenko (+16,6 sek.), najvišje uvrščena nemška biatlonka Magdalena Neuner pa je pristala z enim zgrešenim strelom šele na 7. mestu. Ruski uspeh sta dopolnili še Ahatova in Buligina na 5. in 10. mestu.

Malijeva prepričljiva

Andreja Mali, kot edina Slovenka na tekmi, je spet prikazala dober nastop in se že tretjič v letošnji sezoni vrinila med dvajseterico. Leže je en naboj poletel v prazno, stoje pa je bila prepričljiva in se uvrstila na 19. mesto (1,0).

"Malo narobe sem se ulegla pri streljanju leže in položaj ni bil optimalen, zato sem zgrešila. Škoda, ker še vedno precej časa izgubljam na strelišču, stoje pa je bilo že bolje in v ritmu. Zadnji krog do cilja sem sledila Rusinji Iourievi in nisem pustila, da bi mi pobegnila. Težko je biti poskočen v tem snegu in težkih pogojih za tek, vendar sem zdržala," je zadihano pripovedovala Andreja Mali.

Reprezentančno kolegico je ob progi spremljala nosečnica v biatlonskih vrstah Tadeja Brankovič-Likozar, ki je z družino prispela na ogled današnjih pokljuških tekem v Hochfilznu. V razmerah, ki trenutno vladajo v slovenski ženski vrsti, bi bila še kako dobrodošla, da bi zapolnila vrzel, ki je nastala ob bolezni Gregorinove.

"Ja, jutri res ne bomo imeli na štartu štafete in delamo s tistimi, ki jih pač imamo. Gregorinova je nepričakovano zbolela, Drčarjeva pa tekmuje v IBU pokalu, zato smo tu nastopali le z eno tekmovalko. Vseeno mislim, da je Malijeva lepo zaključila ženske nastope v prvi tretjini tekem svetovnega pokala. Pred novim letom jo čaka še državno prvenstvo in upam, da bo s tekmami obdržala tudi svojo letošnjo pripravljenost. Do takrat bo vadba potekala individualno, skupaj pa se bomo z dekleti zbrali spet 26. decembra in opravili skupen trening," je za konec povedal trener Tomaš Kos.

Štafetni nastopi bodo jutri sklenili drugi teden biatlonskih predstav v Hochfilznu. Moški pričnejo ob 10.45, ženske pa ob 14.15 uri.


Šprint, ženske, 7,5 km:

1. Svetlana Slepcova (Rus) 23:21,8/1 2. Jekaterina Jurjeva (Rusd) + 02,7/0 3. Vita Semerenko (Ukr) 16,6/0 4. Helena Jonsson (Šve) 24,3/0 5. Albina Ahatova (Rus) 32,3/0 6. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 35,1/1 7. Magdalena Neuner (Nem) 36,9/1 8. Kathrin Hitzer (Nem) 43,8/0 9. Anna Carin Olofsson-Zidek (Šve) 57,0/2 10. Ana Buligina (Rus) 1:00,8/1 ... 19. Andreja Mali (Slo) 1:32,8/1

Ne spreglejte