Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2016,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tek na smučeh Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Sobota, 20. 2. 2016, 13.00

8 let

Na Finskem spet norveška prevlada, Lampičeva 25.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Smučarji tekači in tekačice so imeli v finskem Lahtiju tekmo svetovnega pokala v prostem sprintu. Tako v moški kot tudi ženski konkurenci je zmaga odšla na Norveško.

Pri moških je zmagal Emil Iversen, pri ženskah pa Maiken Caspersen Falla. Slovenka Anamarija Lampič je bila 25.

Šestič v sezoni je zmagala vodilna v sprinterski razvrstitvi svetovnega pokala Norvežanka Maiken Caspersen Falla pred Američanko Jessico Diggins in rojakinjami Heidi Weng, Ingvild Flugstad Oestberg, sicer najhitrejšo v kvalifikacijah, in Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Olimpijska prvakinja iz leta 2014 Falla za šesto zmago v sezoni in osmo skupno ni imela težav pri premagovanju konkurentk. Tudi v skupnem seštevku vodi Norvežanka, Therese Johaug je bila danes sedma s 1895 točkami, druga je Oestbergova, ki zaostaja 194 točk, tretja pa Wengova s 1453 točkami.

Najboljša Slovenka je pristala na 25. mestu

Slovenske smučarske tekačice se na tekmi niso posebej izkazale. Tri so uspešno prestale kvalifikacije, a vse nato gladko izpadle v četrtfinalu. Najboljšo slovensko uvrstitev je zabeležila Lampičeva, ki je bila 25., Nika Razinger in Alenka Čebašek sta se uvrstili na 27. oziroma 28. mesto.

Vesna Fabjan je s 36. časom izpadla že v kvalifikacijah. V nedeljo bo na zasledovalni tekmi nastopila le Čebaškova, medtem ko sta Razingerjeva in Lampičeva že odpotovali v Romunijo na mladinsko svetovno prvenstvo.

Še večjo prevlado v teku kot pri ženskah, kjer je bilo med deseterico šest Norvežank, so njihovi rojaki prikazali v moški konkurenci. Poleg prvih treh mest se jih je v deseterico uvrstilo kar sedem, poleg Pellegrina na četrtem sta se med deset prebila le še osmo uvrščeni Rus Nikolaj Morilov in deseti Britanec Andrew Young.

Vodilni v moškem skupnem seštevku Norvežan Martin Johnsrud Sundby danes ni nastopil, še naprej pa ima v razvrstitvi s 1817 točkami velikansko prednost pred zasledovalci. Drugi in tretji sta njegova rojaka Krogh s 1154 in Northug s 1091 točkami.

Svetovni pokal se bo v Lahtiju nadaljeval v nedeljo, ko sta na sporedu preizkušnji v skiatlonu, nato pa za zaključek sezone sledi še kanadska turneja.

Ne spreglejte