Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
1. 2. 2014,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 2. 2014, 16.29

8 let

Misija Tina Maze želi na stopničke, 2. del

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zelo močno si je Tina Maze želela stopiti na zmagovalni oder tekme za zlato lisico v Kranjski Gori, kjer še ni bila, a na ta občutek bo morala počakati vsaj še en dan.

''Mislim, da je v takih pogojih bolj izvedljiv slalom in ta bi jutri lahko bil. Ljudje, ki delajo na progi že dva, tri dni, ki namenijo čas in srce za to, da bi tekma bila, si jo zaslužijo. To bi bila nagrada za vse, ki se trudijo. Na slalomu hočem stopiti na zmagovalne stopničke, kar bi bilo zame prvič v Kranjski Gori,'' je v ciljni areni, kamor se ji ni bilo treba pripeljati, povedala trenutno peta smučarka sveta Tina Maze.

''V slalomu sem konkurenčna vsem najboljšim razen Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je res izjemna. Zadnji teden sem dobila dobre občutke tudi v tej disciplini in si želim tekmovati, to je pomembno,'' pred jutrišnjim predvidenim slalomom – prva vožnja se predvidoma začenja ob 9:15, druga ob 12.15 – napoveduje Črnjanka. Namenoma smo zapisali predvidenim, saj je tudi ta tekma pod vprašajem, čeprav so organizatorji optimistični, kar zadeva njeno izvedbo.

Edina, ki bi rada vozila

Mazejeva izjemno rada tekmuje doma. Poleg tedna bi bil to zadnji veleslalomski test pred preizkušnjo na olimpijskih igrah v Sočiju. Zahvalila se je vsem gledalcem, ki so prišli pod podkorensko strmino, in tudi tistim, ki niso mogli. Želja, tako njena kot organizatorjev, je bila močna, a prek narave ni šlo. Slaba vidljivost in sneg ob progi sta pokopala upe na izvedeni veleslalom.

''Varnost pa je prva stvar, na katero morajo vsi gledati. Verjetno bi bila edina, ki bi bila za tekmo, če bi imele tekmovalke pravico do glasovanja. Imela sem občutek, da ni bilo smučarke, ki bi bila za tekmo,'' je v smehu priznala Mazejeva in dodala, da tudi ob morebitni izvedbi proga ne bi zdržala veliko tekmovalk.

Ne spreglejte