Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
12. 10. 2009,
13.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 10. 2009, 13.48

8 let

Mazejeva še vedno brez dogovora s SZS

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dobra dva tedna pred začetkom nove sezone Tina Maze kljub manjšim zdravstvenim težavam ne skriva tekmovalne zagnanosti, ob tem pa odkrito opozarja tudi na še odprta poglavja iz preteklosti.

Velik del dnevnega reda pogovor s člani tabora najboljše slovenske alpske smučarke zadnjih let žal še vedno zajemajo teme, ki niso neposredno povezane s športom. Če so imeli Andrea Massi in druščina kar nekaj uspeha pri lovljenju pokroviteljev, pa se je nekoliko zataknilo pri sodelovanju z opremljevalcem Stöcklijem, ki kljub drugačnim indicem vendarle ne bo v celoti prevzel finančnega bremena za serviserja Andreja Perovška, še naprej pa ostaja odprta tudi "fronta" s Smučarsko zvezo Slovenije.

S slednjo Mazejeva še vedno ni sklenila dogovora, ki bi služil kot dopolnilo že obstoječi pogodbi. Slednja po mnenju obeh strani preohlapno opredeljuje sodelovanje med sezono, za nameček pa tekmovalka vztraja, da bo pogodbo sprejela šele po povrnitvi zaostalih finančnih obveznosti. "Zveza mi dolguje premije za minulo sezono. Šele ko bo rešeno to vprašanje, bom podpisala dogovor," vztraja Mazejeva, medtem ko je kondicijski trener in ideolog njene ekipe Andrea Massi dodal, da so kamen spotike tudi dodatna vprašanja, predvsem kvota trenerjev in pomoč fizioterapevtov ter zdravnikov. Hkrati je omenjeni dogovor predpogoj za podpis uradne pogodbe med Mazejevo kot olimpijsko kandidatko in Olimpijskim komitejem Slovenije, ki predvideva tudi nekaj dodatnih finančnih injekcij.

V pogovore med Tininim taborom in vodstvom reprezentance je vpeto tudi vprašanje sodelovanja s trenerjem za hitri disciplini Marjanom Černigojem. "Tina si smukaške proge ogleduje nekoliko drugače od ostalih deklet, zato sem tu zaprosil za pomoč in delno individualno delo. Kot najboljša tekmovalka bi imela Tina lahko manjšo prednost. A tudi tu nismo našli skupnega jezika," pravi Massi, ki pa bo imel skupaj s Perovškom letos vendarle nekoliko lažje delo, saj se je ekipi pridružil trener Jure Hafner. S slednjim je Mazejeva po vrnitvi z novozelandskih priprav že opravila prvi ledeniški trening. "S pripravami povsem zadovoljni nismo, saj smo zaradi manjših zdravstvenih težav (pritisk smučarskega čevlja na živec, op. p.) v zaostanku. A pristop je pravi in učinkovit," pravi Massi, ki je program ocenil na 94 tisoč evrov, poleg pa je seveda treba prišteti še plače za trenerje.

Z opravljenim delom je delno zadovoljna tudi veleslalomska svetovna podprvakinja, ki ima pred novo sezono dokaj jasen in preprost cilj. Korak naprej. "Osrednji cilj so seveda olimpijske igre, a zanima me predvsem napredek. Tudi zato smo se v nekoliko večji meri posvetili slalomu. V tej disciplini se že počutim dokaj zanesljivo. Izjema so strmejši deli, kjer me čaka še kar nekaj dela. Upam, da bodo pogoji v nadaljevanju dobri. Na ta način bi z dodatnim treningom slalom priključila ostalim disciplinam. A z glavo skozi zid ne bom silila. Vsekakor pa se bom trudila po najboljših močeh," pravi Tina, ki pred sklepnim delom priprav na novo sezono, ki se bo s söldensko tekmo začela 24. oktobra, upa predvsem na dobre pogoje. "Razmere na ledenikih res niso dobre. Tudi slike iz Söldna niso prav lepe. Videti je kot na Marsu. Vse je zeleno in rjavo, smučajo le na ledu. Upam, da bosta prihodnja tedna postregla s snežnimi padavinami."

Ne spreglejte