Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2013,
17.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 30. 11. 2013, 17.05

7 let, 12 mesecev

Martin Fourcade zmagovalec sprinta v Östersundu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši biatlonec minulih dveh sezon Francoz Martin Fourcade (25:56,0/1) je zmagovalec sprinterske tekme svetovnega pokala na 10 km v Östersundu.

Drugi je bil domačin Fredrik Lindstroem (+6,5/0), tretji pa Američan Tim Burke (31,3/0). Na tekmi so nastopili štirje Slovenci; najboljši med njimi je bil Klemen Bauer (1:19,9/2) na 22. mestu.

Jakov Fak (+1:35,2/3) je tekmo, prvi letošnji sprint sicer odlično začel, prvo streljanje opravil brezhibno, nato pa v drugo trikrat zgrešil stoje in tekmo končal na 28. mestu. Slabše sta nastopila Janez Marič (2:54,4/4) na 68. in Peter Dokl (4:21,0/2) na 95. mestu, ki sta s tem ostala tudi brez nedeljskega nastopa.

"Moram narediti primerjavo s prejšnjo tekmo, kjer nisem bil razpoložen na progi, tokrat pa sem se počutil fantastično in sem zato tudi bolj sproščeno nastopal. K temu so pripomogle tudi vrhunsko pripravljene smuči. Na streljanju stoje sem prve tri strele izdelal v skladu z željami, nato pa sem pri četrtem nekoliko zaspal, izgubil ritem in tudi peti strel je šel mimo. Čeprav uvrstitev ni najboljša, sem zadovoljen s svojim nastopom. Za naslednje tekme želim predvsem ohraniti takšne občutke, kot jih sedaj občutim pri streljanju. Torej obvladovati situacijo in kontrolirati izvedbo streljanja. Zasledovalna tekma bo že prva takšna priložnost, kjer bom poskušal zmanjšati zaostanke za najboljšimi in napredovati po lestvici navzgor," je spregovoril po tekmi Klemen Bauer.

Jakov Fak v položaju stoje ni uspel podreti še ene tarče več kot Bauer. Trije kazenski krogi in deseti tekaški čas so zadostovali za 28. mesto in uvrstitev v trideseterico najboljših.

"Lepo se je izšla prva polovica tekme, potem pa sem imel smolo z vetrom v položaju stoje in tri zgrešene tarče so me stale uvrstitve, ki si jo želim. Predvsem moram narediti takšen nastop, da bom sam zadovoljen z njim, potem pa verjamem, da bo to tudi vrhunska uvrstitev," je bil tokrat bolj redkobeseden Jakov Fak.

V nedeljo bo v švedskem smučarskem središču ob 13.30 na sporedu še zasledovalna tekma na 12,5 km najboljših 60 z današnjega sprinta. Na startu bosta tudi Bauer in Fak, medtem ko sta bila Dokl in Marič prepočasna. Že pred tem je ob 11.30 na programu ženska zasledovalna tekma na 10 km, na kateri bosta nastopili tudi Andreja Mali in Teja Gregorin.

Ne spreglejte