Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 12. 2009,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 12. 2009, 16.48

8 let

Majdičeva in druščina z visokimi cilji na Rogli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji uspehi slovenskih smučarskih tekačic v Davosu, še posebej Petre Majdič ter Vesne Fabjan, so lepa popotnica za tekaški vikend na Rogli, kjer naša dekleta vnovič računajo na vidnejše uvrstitve.

Petra Majdič je v švicarskem Davosu pometla s konkurenco in se z zmago zavihtela povsem na vrh razpredelnice v skupnem seštevku svetovnega pokala kot tudi šprinta. Njen uspeh sta s četrtim in petnajstim mestom dopolnili Vesna Fabjan ter Katja Višnar. Majdičeva ni prvič v vlogi, da ima na svojih plečih rumeno ter rdečo majico za vodilno v skupnem seštevku ter šprinterski razvrstitvi. Slednji je "nosila" že ob koncu minule sezone, letos pa ju ima na ramenih že na začetku, kar je dober obet. "Nočem se obremenjevati z globusom. Podeli se ga šele po zadnji tekmi. Lani sem ga ravno na koncu izgubila. Sploh pa v minuli sezoni nisem pričakovala, da bom v igri za osvojitev skupnega prvega mesta. Trenutno smo na četrtini tekem, tako da je sezona še dolga. Vmes so tudi olimpijske igre. Poleg tega pa mi tekmice dihajo za ovratnik, kajti razlike so zelo majhne," je dejala naša šampionka Petra Majdič.

Serviserji delajo več ur na dan

Glavni trener Ivan Hudač je ob uspehih slovenskih tekmovalk izpostavil tudi delo serviserjev, ki so v Davosu naredili ogromno delo: "Vesel sem rezultatov, ki jih dosegajo punce. Vedno se da še kaj izboljšati, zato smo lahko optimistični za naprej. Potrebno se je ob tem tudi zahvaliti servisu, da je pripravil tako dobre smuči. Delo vseh posameznikov je vedno pomembno. Delajo več ur na dan, pretečejo veliko kilometrov. Skratka, imajo obremenilno delo. Veseli smo, da smo izbrali prave ljudi. Vsi živijo za dober rezultat."

Petra v boj z Justyno Kowalczyk

Dekleta so že danes odpotovala na Roglo, kjer jih konec tedna čakata preizkušnji, in sicer šprint v klasični tehniki ter nedeljski petnajstkilometrski test s skupinskim štartom. Cilj slovenske reprezentance na domačih tleh – Slovenija bo prvič gostila tekmo svetovnega pokala v klasičnem šprintu - je ena uvrstitev na stopničke, ena do desetega ter ena do petnajstega mesta. Povsem normalno je, da se največ pričakuje od Petre, ki je zelo močna v klasični tehniki in je praktično glavna favoritinja celo za zmago. Morala bo paziti predvsem na Poljakinjo Justyno Kowalczyk ter tudi na Finko Aino Kaiso Saarinen.

Poleg Majdičeve sta v slovenskem taboru v dobri formi tudi Vesna Fabjan in Katja Višnar. Prva je minuli konec tedna dokazala, da tretje mesto v Düsseldorfu ni bilo naključje. Dobro uvrstitev pričakuje tudi doma, vendar se zaveda, da bi lahko posegla po stopničkah, če bi bil šprint v prostem slogu. Klasična tehnika pa nekoliko bolj ustreza Višnarjevi, ki si želi uvrstiti najmanj v polfinale.

Bodo pa imele prav vse tekmovalke in tekmovalci dobre pogoje za tek, saj je šel današnji sneg na roko organizatorjem. Izvršni direktor programa turizem Uniorja Damjan Pintar je potrdil, da bodo imele reprezentance v četrtek na uradnem treningu vse pripravljeno za vadbo, medtem ko bodo lahko v slovenskem taboru preizkušali teren že v naslednjih dneh.

Ob koncu tega tedna se torej obeta pravi tekaški spektakel na Rogli, začinile pa bi ga lahko slovenske tekmovalke z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Diši celo vnovična zmaga Petre Majdič, ki je v zelo dobri formi.

Ne spreglejte