Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
4. 12. 2015,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec Urša Bogataj Urša Bogataj Katja Požun Maja Vtič Špela Rogelj

Petek, 4. 12. 2015, 13.51

8 let

Maja Vtič preživela dramo na skakalnici in postala junakinja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska smučarska skakalka Maja Vtič je na prvi tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju osvojila drugo mesto in napovedala odlično sezono. Zmaga je pripadla Japonki Sari Takanaši.

Uvodna tekma sezone se ni najbolje začela za slovenski tabor, saj skakalkam z nižjo štartno številko ni uspel skok, ki bi jim vlival upanje. Nato je na sceno stopila Maja Vtič. S skokom, dolgim 101,5 metra, je postavila najdaljšo daljavo prve serije in nemudoma prevzela vodstvo, ki ga je držala v svojih rokah vse do nastopa Japonke Sare Takanaši, ki je bila za 1,3 točke boljša od naše skakalke. Skočila je sicer šest metrov manj, a se je spustila z enega zaletnega mesta nižje, povrhu vsega pa je imela še manj pomoči vetra in dobila manj točkovnega odbitka.

V drugi seriji pa se je prav pri Vtičevi začela prava drama. Imela je namreč težave z vezmi in je potrebovala pomoč, da se je nato le spustila po zaletišču. Izkušnje so ji prišle še kako prav. Zdržala je pritisk in še enkrat skočila odlično ter prevzela vodstvo. Zmago ji je na koncu pričakovano speljala Takanšijeva, tretja pa je bila Norvežanka Maren Lundby.

"Začelo se je zaskrbljujoče, saj nobeni ni uspevalo, dokler ni prišla na vrsto Maja Vtič. Odlično je opravila nalogo in bila v igri za zmago. Pred drugo serijo sem ji dejal, naj nalogo še enkrat opravi identično. Ko so ji ponagajale vezi, sem si rekel, zdaj pa še to … Maja je izkušena in preskočila je tudi to oviro ter dala vsem v reprezentanci potrditev, da so sposobne skočiti visoko," je po tekmi v Lillehammerju povedal trener skakalk Stane Baloh.

Od Slovenk sta si točke priborili še Špela Rogelj (19. mesto) in Katja Požun (26. mesto).

Slovenske barve sta zastopali še dve Slovenki, Ema Klinec (32. mesto - 82,5 metra/92,9 točke) in Urša Bogataj (40. mesto - 75,5 metra/61,3 točke), ki sta tekmovanje končali že po prvi seriji.

Ne spreglejte