SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maja Vtič na Ljubnem skočila do rekorda in tik za zmagovalko (foto)

0

termometer

Maja Vtič je po sobotni zmagi na tekmi svetovnega pokala na Ljubnem v nedeljo skočila na drugo stopničko. Naša smučarka skakalka je s 95,5 metra popravila rekord skakalnice.

Avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko Stolz je zmagala na deževni drugi tekmi za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Drugo mesto je osvojila najboljša Slovenka Maja Vtič, zmagovalka sobotne tekme, tretja je bila Avstrijka Chiara Hölzl. Špela Rogelj je bila peta.

Daniela Iraschko Stolz, četrta po prvi seriji, je v drugo pristala pri 95 metrih, s čimer je izenačila rekord skakalnice Američanke Sarah Hendrickson iz leta 2012. Toda takoj za njo je znamko še za pol metra popravila Vtičeva, toda zaradi slabšega doskoka za Avstrijko zaostala 4,3 točke. Hölzlova, druga po prvi seriji, je nato zaostala za rojakinjo in Vtičevo, na vrhu pa je bila le še Japonka Sara Takanashijeva, ki se je na koncu morala zadovoljiti s četrtim mestom.

Maja Vtič je skočila 92,5 m in 95,5 m. Špela Rogelj (88,5 in 89,5 m; 250,6) je bila peta, Urša Bogataj (87,5 in 88,5 m; 239,8) osma, Katja Požun (85,0 in 88,0 m; 237,4) 11., Nika Križnar (90,0 in 89,0 m; 235,7) 12., Eva Logar (85,5 in 86,5 m; 227,3) pa 22.

Slovenske skakalke so v soboto prišle do premiernih stopničk na domači tekmi svetovnega pokala. Vtičeva je zmagala, to je bilo drugo slovensko prvo mesto v pokalu, Rogljeva pa je bila tretja. Vtičeva je z drugim mesto dopolnila zbirko slovenskih odličij na prenovljeni skakalnici v Zgornji Savinjski dolini.

Skakalke naslednja tekma čaka v petek v Lahtiju.

Ni ji všeč, ampak ...

"Na Ljubnem imam zmeraj posebne občutke. Tu imam že veliko zmag. Nova skakalnica mi ni všeč, včeraj sem imela veliko težav. Danes sem naredila velik korak naprej. Upam, da bom drugo leto imela skakalnico še raje," je po tekmi dejala zmagovalka druge tekme na Ljubnem, ki pa je bila na prvi 13.

Vtičeva je bila po prvi seriji tretja. V drugo je v dežju, ki se je proti koncu tekme vse bolj stopnjeval, ob že tako dolgem skoku Iraschko Stolzeve potegnila še pol metra dlje in na noge dvignila številne gledalce v izteku prenovljene skakalnice. Toda pristala je na drugem mestu, na vrhu pa sta bili še dve. Obe sta zaostali, slovensko slavje pa se je lahko začelo.

"Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Drugi skok je bil super. Na začetku ni kazalo, da bodo spet stopničke. Preostali dve skakalki sta naredili slabša skoka. Še eno drugo mesto, kar je super," so bile uvodne misli slovenska junakinje ljubenskega vikenda, ki je kljub močnemu dežju pohvalila dobro pripravljeno skakalnico: "Skakalnica je bila super pripravljena. Pogoji so bili dobri. Kompliciranje okrog opreme je še najbolj težavno, ko moraš paziti, da nisi moker, se ves čas preoblačiti. To je meni največji minus takega vremena. Na skoke ni vplivalo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin