Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 2. 2009,
8.59

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 2. 2009, 8.59

8 let, 5 mesecev

M. Robnik: Iz Val d'Isera dobre volje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav bo šele aprila dopolnila 21 let, se Mateja Robnik podaja že na tretje svetovno prvenstvo. Tokrat si rezultatskih ciljev ne postavlja, merilo dobrega rezultata pa bodo predvsem njeni občutki.

Ko je leta 2005 v Santa Caterini pri vsega sedemnajstih letih debitirala na svetovnem prvenstvo, so v slovenskem taboru poudarjali, da gre za naložbo za prihodnost. Štiri leta pozneje se Savinjčanka podaja že na svoje tretje prvenstvo, a tudi tokrat brez realnih možnosti za zares vrhunski rezultat. "Ker je bilo letos veliko nihanj, upam, da bo krivulja prav v Val d'Iseru visoko. Največ pričakujem predvsem v veleslalomu, čeprav bi tudi v ostalih disciplinah rada pustila dober vtis. Cilj? Val d'Isere bi rada zapustila dobre volje in z dobrimi občutki," je misli tik pred prvenstvom v Val d'Iseru strnila Robnikova.

Veleslalomska specialistka bo na SP 2009 nastopila v svoji paradni disciplini, superveleslalomu in superkombinaciji, njena slalomska usoda pa bo znana šele v Franciji. Sama priznava, da si želi veleslalomu dodati drugo kakovostno disciplino, najbliže pa ji je zaenkrat super-g. ''Vidim se predvsem v superveleslalomu. Občutek na smučeh je boljši. Čutim večjo zanesljivost. To izvira iz veleslaloma, saj je pomemben predvsem občutek. V slalomu mi manjka še veliko treninga. Brez tega v tej disciplini ne gre,'' ocenjuje Rodnikova, za katero proge v Val d'Iseru ne bodo popolna neznanka. Z reprezentančnimi sotekmovalkami se je namreč po minuli sezoni udeležila treningov smuka, preostale terene pa je spoznavala s prostim smučanje.

Kakšno oceno pa bi pripisala dosedanjemu delu sezone? ''S sezono moram biti sicer zadovoljna, čeprav ne skrivam, da sem zaradi stabilne forme na treningih pričakovala boljše rezultate. Očitno pa še nisem dozorela za kakovostne rezultate na vseh progah in v vseh razmerah. Pokazalo se je, da v razmerah, ki mi ustrezajo, dosegam dobre rezultate. Na tem področju me čaka še veliko dela, če želim napredovati. Zadovoljna sem z Aspnom, Mariborom … Upam, da bom na ta seznam dodala še Val d'Isere, sicer pa osnovni cilj sezone še naprej ostaja nastop v veleslalomskem finalu svetovnega pokala,'' je pogovor pred prvenstvom sklenila članica mariborskega Branika.

Ne spreglejte