Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 7. 2014,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Kranjec dresi otrok koleno

Ponedeljek, 7. 7. 2014, 12.16

8 let

Kranjec po dveh letih končno zadihal

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za Roberta Kranjca zadnja sezona ni bila nič kaj prijetna, saj mu je ponagajala poškodba kolena. Bolečine so zdaj zgodovina, opravil pa je že ogromno skokov in z optimizmom zre proti zimi.

V soboto in nedeljo sta bili v Kranju uvodni tekmi celinskega pokala v poletni sezoni, na katerih je nastopila večina najboljših slovenskih skakalcev. Prvi dan se je preizkusil tudi Robert Kranjec, ki je imel četrti rezultat. S skoki ni bil ravno zadovoljen, a se v tem času tudi ne pričakuje, da bo forma najboljša, saj tisti pravi čas pride na vrsto, ko nastopi zima.

"Nisem zadovoljen s skokoma. Zadnji teden me je nekaj mučilo, sicer pa sem prej dobro skakal in sem lahko zadovoljen. Testiram smuči. Na voljo imam tri proizvajalce (Elan, Fischer in Sport 2000). Nimam nobenih rokov, do kdaj se moram odločiti za enega proizvajalca. Čez poletje bom videl, kako se bodo obnesle," je uvodoma dejal Kranjec, ki je v pripravljalnem obdobju opravil že več kot 150 skokov, kar je večja številka kot v enakem obdobju lani.

Najbolj pomembno je, da je njegovo koleno, ki si ga je poškodoval na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je bil v izvrstni formi, spet pravo. Malce le čuti bolečino v zadnji loži, ampak pravi, da ni nobenih ovir.

Kar nekaj reprezentantov si bo v tem tednu vzelo čas za dopust, leteči Kranjčan pa bo ostal doma, saj žena Špela nima dopusta, potem ko je ravno končala porodniško. Se je pa življenje za Robija spremenilo, ko sta posvojila punčko: "Bolje je biti očka, kot sem si predstavljal. Ko sem našel sistem, vse skupaj odlično funkcionira. Pozimi sem bil še nekoliko zbegan, ker nisem vedel, kaj naj, ko sem prihajal domov. Dejstvo je, da ob vrhunskem športu potrebuješ tudi prosti čas. Zdaj je vse vpeljano. Pika hodi v vrtec, po treningu jo grem iskat ali pa nama pri tem pomaga kdo od staršev. Lahko rečem, da je vse super in sem vesel."

"Spet se počutim kot doma"

Sprememba pa Kranjca in preostale skakalce čaka v novem tekmovalnem obdobju, saj je Mednarodna smučarska organizacija FIS ugodila skakalkam in skakalcem in jim omogočila malce širše drese, kar je spodbuden podatek ravno za slovenskega rekorderja v poletih, ki bo prihodnji teden praznoval 33. rojstni dan. "Zame je ta sprememba odlična. Lahko rečem, da sem po dveh letih končno zadihal. Spet se počutim kot doma. Vendarle sem dober v zraku in bom lahko to izkoristil," je o dresih dejal svetovni prvak v poletih iz leta 2012.

Enako kot vsako leto je tudi letos pri skakalcih v modi, da še nimajo pogodb za novo sezono. Pogovorov s Smučarsko zvezo Slovenije je veliko, ta naj bi vpeljala veliko sprememb, a še ni nič konkretnega. Zato pa ima misli usmerjene že na Poljsko, kjer bo konec meseca prva tekma poletnega grand prixa: "Čim bolj se bom skušal pripraviti na tekmo v Wisli. Lahko, da mi bo tehnika še nekoliko ponagajala, a bom naredil vse, da se bom dobro odrezal. S kilogrami bom še poskusil priti na minimum. Po tej tekmi bom videl, kakšen bo moj program za naprej."

Ne spreglejte