Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 3. 2017,
17.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Natisni članek

Katja Višnar tek na smučeh

Četrtek, 9. 3. 2017, 17.30

6 let, 7 mesecev

Katja Višnar prevzema krivdo tudi nase: To je bilo malo grdo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

1

Katja Višnar

Na svetovnem prvenstvu se ji je zlomila palica, na zadnjem svetovnem pokalu v Drammnu ji je ameriška tekmovalka skočila pred nos in tako je še en finale splaval po vodi. Katja Višnar dan po tekmi govori bolj z umirjenim tonom, potem ko je bila v sredo po tekmi precej jezna.

Katja Višnar je na tekmi svetovnega pokala v Dramnnu veliki finale zgrešila za pičli dve stotinki in pristala na sedmem mestu. Prvi odziv je bil precej čustven, saj se ji je na progi znova vse zalomilo. V ciljnem šprintu je ameriška tekmovalka Sophie Caldwell želela menjati smučino, ob tem pa je trčila prav v našo tekmovalko.

"Bila je res velika napaka in ni mi jasno, zakaj je to naredila." | Foto: Vid Ponikvar "Bila je res velika napaka in ni mi jasno, zakaj je to naredila." Foto: Vid Ponikvar

Tekmovalka ji je skočila pred nos

Kaj je dan po tekmi povedala tekmovalka z Bleda, ki zadnjih nekaj let živi in trenira na Norveškem? "To je del šprintov. Po tekmah se morda prehitro odzovem … Bila sem zares jezna, vendar če si v dobri formi, lahko tečeš bolj spredaj in je manj možnosti, da se pojavijo zapleti. Zmeraj poskušam voziti taktično, tako da si za konec pustim nekaj moči. To sem včeraj poskusila, vendar mi je tekmovalka skočila pred nos," je uvodoma povedala 32-letna slovenska tekmovalka, ki misli, da bi ji v sredo lahko uspel lep rezultat.

"Bila je res velika napaka in ni mi jasno, zakaj je to naredila. Imela je svojo smučino do cilja in ne vem, zakaj jo je menjala. To je bilo malo grdo, ampak če bi bila sama bolj spredaj, se to morda ne bi zgodilo. Ni samo ona kriva, tudi sama se sprašujem, ali bi bilo bolje, če bi tekla na drugi ali tretji poziciji namesto na peti. Včasih se izide, včasih ne, seveda si po tekmi jezen zaradi tega."

Žal ji je, da gre sezona h koncu. | Foto: Getty Images Žal ji je, da gre sezona h koncu. Foto: Getty Images

Škoda, ker gre sezona h koncu

Višnarjeva je kljub slabi izkušnji motivirana za naslednjo sezono, saj je ugotovila, da je spet našla dobre točke. "Končno sem tam, kjer sem si želela biti. Zmeraj sem bila hitra v kvalifikacijah in to je že tisti pravi pokazatelj, da se lahko uvrstim visoko in da sem jaz lahko tista, ki narekuje tempo v četrtfinalu. Škoda, ker gre sezona h koncu, ampak se že zelo veselim naslednjega sprinta."

Katja je imela smolo tudi na svetovnem prvenstvu v Lahtiju, kjer je že v kvalifikacijah pokazala, da je zelo hitra. Kmalu za štartom četrtfinala ji je tekmovalka po nesreči zlomila palico. Takoj za tem je ob progi dobila novo, ampak z rezervno palico ni imela pravega oprijema. Prepričana je, da je bila tisti dan v izjemni dnevni formi.

"Malo sem tudi sama kriva" Zaplet se ji je pripetil tudi na svetovnem prvenstvu. | Foto: Zaplet se ji je pripetil tudi na svetovnem prvenstvu.

"Žal sem imela smolo. Malo sem tudi sama kriva … Če bi imela hitrejši štart ali če bi prej popustila, se morda to ne bi zgodilo. V tistem trenutku se ne smeš ustaviti. Palico moraš čim prej odvreči, zato da trenerji ob progi vidijo, da si brez. K sreči je bil Steffano (Stefno Saracco, trener slovenske reprezentance op. p.) takoj poleg in sem še lahko upala na dober rezultat. Tisti dan sem se tako psihološko kot tudi fizično dobro počutila. Žal s takšno palico v ciljnem šprintu nisem mogla ničesar narediti," je še povedala naša sogovornica, ki jo pred koncem sezone čakajo še tekme svetovnega pokala v Kanadi.

Ne spreglejte