Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2011,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 10. 12. 2011, 16.01

8 let

Jernej Damjan: Naša ekipa postaja vse močnejša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski smučarski skakalci Jernej Damjan, Jure Šinkovec, Peter Prevc in Robert Kranjec so osvojili tretje mesto na ekipni tekmi v Harrachovu. Prepričljiva zmaga Norvežanov.

Norvežani so nepričakovani, a povsem zasluženi, zmagovalci ekipne tekme smučarjev skakalcev v Harrachovu. Vsi so pričakovali, da bodo na najvišji stopnički zmagovalnega odra stopili Avstrijci, a so Tom Hilde, Bjoern Einar Romoeren, Vegard-Haukoe Sklett in Andrers Bardal danes bili premočni. Naši severni sosedi (Thomas Morgenstern, David Zauner, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer) so vodili po prvi seriji, v finalu pa zaradi povprečnih nastopov nazadovali na drugo mesto. Tretji pa so bili slovenski orli.

Slovenci so tekmovanje pričel z Jernejem Damjanom, ki je naše fante s skokom 124,0 m popeljal na tretje mesto. Preostala trojica - Jure Šinkovec, Peter Prevc, Robert Kranjec - ni uprizorili najboljših skokov, zato so na "odmor" odšli na šestem mestu. V finalni seriji je Damjan pristal pri 133,5 m ter ekipo vnovič popeljal na tretjo mesto. Naši so se stopničk trdno oklepali ter s skokom Roberta Kranjca (130,5) v zadnji seriji tudi dokončno osvojili tretje mesto. "Z današnjim rezultatom smo zadovoljni. Imamo močno ekipo. Boj z Nemci je bil tesen, vendar se je izšlo v našo korist. Naša ekipa postaja vse močnejša in močnejša. Menim, da bomo tudi jutri nastopili dobro," je na novinarski konferenci v imenu naše ekipe dejal Jernej Damjan. "Nisem le zadovoljen, prav vesel sem današnjega rezultata. Fantje so svoje nastope v finalni seriji stopnjevali. V prvi seriji smo delali grobe napake. Tudi ostali tekmeci so kakšen skok slabše skočil. Čestital bi fantom in ožjemu strokovnemu teamu," je po tekmi dejal Goran Janus ter nadaljeval: "Tako dobro uvrstitev so pričakovali bolj ostali. Sam sem realno povedal, da pričakujem uvrstitev do šestega mesta. Osvojili pa smo tretje."

Ne spreglejte