Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
1. 12. 2012,
9.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 12. 2012, 9.29

7 let, 12 mesecev

Jazbec: V ZDA ne le na izlet

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav mu v zadnjih tednih še zdaleč ni šlo vse kot po maslu, pa Janez Jazbec pred drugim veleslalomom sezone ostaja pri svojih prvotnih ciljih.

Medtem ko velik del karavane svetovnega pokala že odšteva dneve do konca severnoameriške turneje, pa se je najboljši slovenski veleslalomist Janez Jazbec čez lužo podal le za nekaj dni, saj bo nastopil zgolj na nedeljski preizkušnji v Beaver Creeku. V ZDA se ni preselil z želeno popotnico, saj se na krajši finski turneji nikakor ni našel. Tri nastope na tekmah nižje ravni je končal brez vidnejše uvrstitve, še najboljši rezultat pa je bilo 26. mesto na preizkušnji evropskega pokala v Leviju. "Prava katastrofa. To si moram priznati. Bil sem samozavesten in motiviran, a se na specifičnem terenu nisem znašel. To so proge, na katerih imajo prednost tekmovalci, ki so dobri tudi v hitrih disciplinah. Poleg tega sem imel tudi nekaj težav z opremo," pravi 27-letni reprezentant, ki pa vendarle verjame, da mu finska klofuta ni omajala samozavesti. Le-ta je bila po 21. mestu v Söldnu na solidni ravni. "V ZDA nisem odšel na izlet. Vztrajam pri svojih ciljih. Na vsakem veleslalomu svetovnega pokala želim med dobitnike točk, na koncu sezone pa med finaliste. Vem tudi, da sem lahko hiter, opažam pa, da raven mojega smučanja niha in se na različnih podlagah razlikuje. Vse to je tudi posledica iskanja pravih smuči. Na tem področju se še nekoliko iščemo," poudarja Jazbec, ki je zaradi vsesplošnega zategovanja pasu v Kolorado pripotoval zgolj s serviserjem. Trenerja mu bo na tekmi "posodil" kar drugi veleslalomist Klemen Kosi, ki se s preostalimi tekmovalci iz ekipe za hitri disciplini v tem delu ZDA mudi že od začetka tedna.

Da zgodba z iskanjem pravih veleslalomskih smuči in prilagajanjem na nova pravila še ni končana, priznava tudi Elanov tekmovalni direktor Dušan Blažič. "Smuči na določenih terenih delujejo odlično, na drugih žal ne. S podobnimi težavami se soočajo tudi drugi proizvajalci. Treba je delati, čeprav nas čas že pošteno priganja. Veliko je odvisno tudi od tekmovalcev samih, saj jim, ko govorimo o nastavitvah, ustrezajo različne rešitve. Vseeno verjamem, da ima Janez konkurenčne smuči. Upam pa, da bo snežna podlaga dovolj trda in čvrsta," pravi izkušeni smučarski strokovnjak, sicer tudi oče prodornega košarkarja Uniona Olimpije Jake Blažiča.

Ne spreglejte