Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
10. 3. 2016,
13.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Domen Prevc Jaka Hvala

Četrtek, 10. 3. 2016, 13.50

6 let, 7 mesecev

Janus enega črtal, Tepeš preizkušal novo kamero (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Do konca sezone smučarskih skokov sta le še dve postojanki. Od petka do nedelje se bodo skakalci mudili v Titisee-Neustadtu v Nemčiji, kjer bo Goran Janus računal na pet skakalcev.

Ker v soboto v Visli zaradi premočnega vetra ni bilo tekme, imamo občutek, da že dolgo nismo gledali skakalne preizkušnje. Prosta nedelja je glavnim akterjem v zraku koristila, saj je sezona zelo natrpana in naporna.

Novi tekmi pa jih čakata ta konec tedna v Titisee-Neustadtu, kjer bodo v petek kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa se bodo skakalci potegovali za nove točke v svetovnem pokalu.

Slovenija ima kvoto šestih tekmovalcev, vendar je Goran Janus ne bo v celoti izkoristil, saj pri nekaterih skakalcih forma ni pravšnja, da bi lahko v Nemčiji konkurirali za vidnejše uvrstitve. Sprva je kolebal med Anžetom Laniškom in Tomažem Nagličem, nato pa se je odločil, da raven skakanja obeh ni takšna, kot bi si želel, in ju pustil doma na treningu, da se bosta pripravila na polete v Planici.

Po Nemčiji vrhunec v Planici

Janus o ciljih za Titisee-Neustadt ne želi govoriti na glas, je pa že večkrat v tej sezoni dokazal, da zna zelo dobro predvidevati, potem ko je napovedoval mejnike našega skakalnega šampiona Petra Prevca.

Skakalec iz Selške doline je praktično ves del posla v tej sezoni že opravil. Osvojil je novoletno turnejo, postal svetovni prvak v poletih, si prilastil veliki kristalni globus, pred njim pa je še lov na mali kristalni globus in skok pred Gregorja Schlierenzauerja. Trenutno sta oba podpisana pod rekordna dosežka trinajstih zmag v eni sezoni, medtem ko je Peter še 140 točk oddaljen od njegovih rekordnih 2.083 točk, kolikor jih je zbral v sezoni 2008/09.

Testing new camera for ski flying. Less shaking, better resolution (use HD button) and better sound. Lumar hiše

Posted by Jurij Tepes on Wednesday, March 9, 2016

Janus bo poleg Petra v Nemčiji računal še na Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Domna Prevca in Jako Hvalo, ki so, tako kot vsi preostali slovenski skakalci, v začetku tedna trenirali v Planici. Dokaz, da so bili v dolini pod Poncami, lahko najdemo v videu, ki ga je posnel Tepeš, ko je preizkušal novo kamero na glavi.

Zagotovo lahko pričakujemo, da jo bo nosil tudi prihodnji konec tedna na Letalnici bratov Gorišek. Prav on je namreč lastnik rekordne znamke, dosežene s kamero na glavi. Lani v Planici je z njo poletel kar 237,5 metra.

Ne spreglejte