Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2008,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2008, 16.22

8 let

Greis zmagal, Slovenci v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemec Michael Greis (24:59,2/0) je zmagovalec biatlonske sprinterske preizkušnje na 10 km v nemškem Ruhpoldingu za točke svetovnega pokala. Slovenci v ozadju.

Od treh Slovencev je najboljšo uvrstitev dosegel Peter Dokl, ki je zasedel 68. mesto (+3:03,1/1). Klemen Bauer je bil 77. (+3:23,4/5), Gregor Brvar pa 90. (+4:38,0/3) v konkurenci 106 tekmovalcev. Slovenci so imeli na strelišču precej smole. Klemen Bauer je bil nenatančen v položaju stoje, kjer je zgrešil kar štiri strele (1,4) in zasedel 77. mesto, Gregor Brvar pa je pustil nepokrite tri tarče (1,2) in bil v cilju uvrščen na 90. mesto. Peter Dokl, ki je podobno kot Bauer pred dnevi trpel zaradi slabosti, je zgrešil le enkrat (0,1), vendar mu je bolezen odvzela potrebno hitrost in tekmo je končal kot 68. Ker se nobenemu tekmovalcu ni uspelo uvrstiti med šestdeset najboljših, slovenski biatlonski tabor tako ne bo imel svojih predstavnikov na nedeljski moški zasledovalni tekmi.

Za Greisom sta se uvrstila Rus Maksim Čudov (+0:19,8/1) in Nemec Alexander Wolf (+0:30,5/1).

Slabo streljanje Slovencev

"Zakrčil sem se v nekem čudnem strelskem položaju in še predno sem se tega dobro zavedel, so bili štirje streli že mimo. Pričakoval sem slabši tek, vendar lahko ugotovim, da so noge funkcionirale normalno. Čeprav sem razočaran zaradi streljanja, je še vedno bolje, da sem nastopil, kot da bi preskočil to tekmo. Več lahko pričakujem od naslednjih nastopov v Anterselvi," je svoj današnji nastop opisal Klemen Bauer.

Gregor Brvar, ki je bil v Oberhofu že zelo blizu svojih prvih točk svetovnega pokala, je od sebe pričakoval več: "Kadar zgrešim strele že v ležečem položaju, se na progi nikakor ne uspem koncentrirati na tek, ker razmišljm le o 'ničli' v stoječem položaju, ki jo moram narediti, da bi bil moj rezultat zadovoljiv. Smuči mi tudi danes niso stekle iz tega razloga, poleg tega pa sem zgrešil še dvakrat na zadnjem strelskem postanku."


Ne spreglejte