Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2011,
20.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 1. 2011, 20.00

8 let

Ekipa za svetovni pokal poletela v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Članice in člani slovenske biatlonske A reprezentance so že poleteli proti Združenim državam Amerike, kjer se bo v naslednjih štirinajstih dneh nadaljeval biatlonski svetovni pokal.

Na severu, v zvezni državi Maine bosta tokrat kar dve prizorišči gostili najboljše svetovne lovce in lovke na smučeh. Že ta konec tedna (od 4. do 6. februarja) bodo biatlonski boji (šprint, mešana štafeta in zasledovalno) najprej potekali v Presque Isleu, naslednji teden pa se bo karavana premaknila še nekoliko bliže kanadski meji, kjer se bodo v Fort Kentu pomerili še v šprintu, zasledovanju in v skupinskem štartu. Trenerja Uroš Velepec in Tomaš Kos sta preko luže popeljala nekoliko okrnjeno ekipo, ki pa jo sestavljajo le najboljši reprezentanti. Barve Slovenije bodo tako na ameriškem kontinentu zastopali Teja Gregorin, Andreja Mali, Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič.

Temperature se spustijo tudi do -20 stopinj Celzija

"Naš moto še naprej ostaja 'napad na stopničke' na vsaki tekmi. Seveda ne bomo nezadovoljni, če nam to še ne uspe, saj se šele približujemo vrhuncu letošnje sezone, svetovnemu prvenstvu. Vsi tekmovalci so zdravi in želimo si nadaljevati tam, kjer smo v Anterselvi končali. Tudi v mešanih štafetah, ki bodo na sporedu že ta teden, bomo nastopili z najmočnejšo postavo. Vsi najboljši namreč ne gredo v ZDA, prav gotovo bo doma ostalo nekaj ruskih biatlonk in biatloncev, tudi naši severni sosedje ne bodo v polni zasedb, vprašanje je, kako se bo odločil Björndalen in še kdo. Tudi zaradi tega so naše možnosti morda tokrat še nekaj večje, da imamo v skupinskem štartu po dva predstavnika. Vsekakor pa nas bo kot kaže zelo zeblo, saj se ponoči temperature spustijo tudi do -20 stopinj Celzija," je bila napoved Uroša Velepca tik pred odhodom v letališko stavbo.

Severnoameriški postajo svetovnega pokala sta za svetovno biatlonsko smetano zadnji pred svetovnim prvenstvom v Hanti Mansisku, ki se začne 3. marca in konča deset dni kasneje.

Ne spreglejte