Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 12. 2019,
13.55

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Tim Mastnak deskanje Rok Marguč Žan Košir Gloria Kotnik

Četrtek, 19. 12. 2019, 13.55

4 leta, 4 mesece

Deskanje, paralelni veleslalom, Carezza

Slaba volja v Carezzi: neregularne razmere odnesle tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Tim Mastnak | Tim Mastnak je suvereno opravil z jutranjimi kvalifikacijami paralelnega veleslaloma v Carezzi, kjer je bil najhitrejši, nato pa ostal brez odlične uvrstitve, saj so organizatorji tekmo zaradi neregularnih razmer odpovedali. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Mastnak je suvereno opravil z jutranjimi kvalifikacijami paralelnega veleslaloma v Carezzi, kjer je bil najhitrejši, nato pa ostal brez odlične uvrstitve, saj so organizatorji tekmo zaradi neregularnih razmer odpovedali.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Zaradi neregularnih razmer so v Carezzi v italijanskih Dolomitih morali odpovedati tekmo v paralelnem veleslalomu. Pred odpovedjo je bil v najboljšem položaju slovenski deskar Tim Mastnak, ki je vodil po kvalifikacijah, brez težav pa se je uvrstil tudi v četrtfinale.

Sportal V Dolomitih po novem vozi gondola s slovenskim imenom #foto

V slovenskem taboru so z odpovedjo tekme najbrž precej nezadovoljni, saj so bili v odličnem položaju.

Tim Mastnak, celo najhitrejši v kvalifikacijah, in Rok Marguč, osmi v predtekmovanju, sta se brez težav uvrstila v četrtfinale, medtem ko je Žan Košir, deseti v prvem delu tekmovanja, še čakal na svoj nastop.

Tekmo so prekinili po vožnji para Mastnak - Dmitrji Karlagačev v osmini finala. Ruski tekmovalec je na rdeči progi grdo padel in pri tem zlomil desko, na istem mestu sta v sneg zgrmela in odstopila tudi Margučev tekmec Edwin Coratti in Maurizio Bormolini.

Po padcu ruskega deskarja je bila tekma nekaj časa prekinjena, saj si je organizator prizadeval urediti progo in zagotoviti enakovredne razmere na obeh progah. Ker jim to ni uspelo, so po sestanku vodij reprezentanc tekmo odpovedali.

Deskarjem bodo priznali FIS-točke, medtem ko točk svetovnega pokala ne bodo razdelili, niti ne bodo obveljali rezultati iz kvalifikacij.

To je bila zadnja deskarska preizkušnja v tej zimi. Naslednja bo na sporedu 5. januarja, ko se bodo deskarji v Lackenhofu v Avstriji pomerili v paralelnem veleslalomu.

Gloria Kotnik, peta v Cortini d'Ampezzo, je bila s 23. mestom prepočasna za uvrstitev v izločilne boje.

Ne spreglejte