Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 1. 2011,
16.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 15. 1. 2011, 16.13

7 let, 12 mesecev

Bergerjevi sprint v Ruhpoldingu, Gregorinova 12.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Norvežanka Tora Berger (20:33,3/0) je zmagovalka sprinterske preizkušnje biatlonk za svetovni pokal v nemškem Ruhpoldingu. Na tekmi so nastopile tri Slovenke, najboljša je bila Teja Gregorin.

Bergerjeva je brez zgrešenega strela na 7,5 km dolgi progi ugnala Nemki Andreo Henkel (+1,1/0) in Magdaleno Neuner (+15,8/1).

Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin (+1:04,8/1) na 12. mestu. Andreja Mali (1:42,2/0) je v konkurenci 93 tekmovalk zasedla 22. mesto, Tadeja Brankovič Likozar (+1:56,5/2) pa 29. mesto.

Mali: Spremenjena proga mi očitno bolj ustreza

"Tekaško se v Ruhpoldingu ne počutim najboljše in vem, da to ni tista prava forma. Strelsko predstavo sem želela zaključiti z ničlo, vendar sem za trenutek počakala pri zadnjem strelu stoje in žal zgrešila. Lepo je bilo spet streljati z mojo staro puško, saj je morala nova po včerajšnjem treningu spet na pregled k puškarju, ker še vedno ni stoodstotno funkcionirala. Lahko bi bilo tudi bolje, vendar je tudi tak izkupiček zadovoljiv. Upam, da se bom dobro počutila tudi na zasledovanju in čim več zadela stoje," je napovedala Teja Gregorin, ki še vedno ostaja med prvo deseterico skupne razvrstitve svetovnega pokala.

Andreja Mali je svojo predstavo ocenila kot uspešno: "Začela sem hitro, vendar sem imela po dveh krogih že pošteno trde noge in tako je težko dobro odpeljati spuste, ki so tukaj precej pomembni. Važno je bilo, da sta najtežja klanca ostala trda, saj mi to ustreza. Streljala sem nekoliko bolj počasi in morda na ta račun izgubila tudi kakšne sekunde, vendar sem bila raje bolj zanesljiva. V Ruhpoldingu pred tem še nisem bila med prejemnicami točk, zato sem z zadnjima tekmama lahko zadovoljna, pa tudi spremenjena proga mi očitno bolj ustreza."

Velepec: Končno spet ena normalna tekma

"Čeprav je kazalo, da bo proga mehkejša, kar mi niti približno ni pisano na kožo, je kar dobro zdržala in ostala trda na ključnih delih. Odločitev, da izpustim tekme v Oberhofu in jih nadomestim s treningom na Pokljuki, se je očitno obrestovala. Tako tek kot streljanje sta se izboljšala in predvsem za hitrejši tek sem še toliko bolj vesela. Upam, da postanem še hitrejša. Nič ti ne pomagajo dobri strelski dosežki, če v teku ne moreš nikamor," je bil komentar Tadeje Brankovič Likozar.

Uroš Velepec je ostal na realnih tleh: "Teja ostaja konkurenčna v teku in to je dobra uvrstitev, ni pa presežek. Takšne predstave je sposobna na vsaki tekmi, za stopničke pa bo potrebno narediti nekaj posebnega. Po težavah s puško je bila to končno spet ena normalna tekma brez nervoze in napetosti. Ima spodobno izhodišče pred jutrišnjo tekmo in tega bo potrebno izkoristiti. Prav tako pa tudi edini naš tekmovalec med moškimi, Bauer. Njegov tek je iz tekme v tekmo boljši, le enako količino truda in energije bo moral usmeriti tako v streljanje kot v tekaški del. Če bo vse potekalo v skladu s pričakovanji, mora izboljšati uvrstitev.

V nedeljo bosta v Ruhpoldingu na sporedu zasledovalni tekmi v moški (ob 13.15) in ženski (ob 15.15) konkurenci.

Ne spreglejte