Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 1. 2010,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 24. 1. 2010, 16.23

8 let

Avstrijcu Mesotitschu olimpijska generalka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z zadnjo tekmo pred olimpijskimi igrami v Vancouvru so v italijanski Anterselvi opravili tudi moški. Zasledovanje na 12,5 kilometra je dobil Avstrijec Daniel Mesotisch. Do točk tudi Klemen Bauer.

Mesotisch je v končnici ugnal Nemca Arnda Pfeifferja, oba sta morala po enkrat v kazenski krog, tretji pa je bil Avstrijec Dominik Landertinger z zaostankom 19,7 sekunde (3).

Nove točke svetovnega pokala je osvojil tudi Klemen Bauer, ki je kljub šestim kazenskim krogom osvojil 38. mesto, Janez Marič pa je moral v kazenski krog petkrat in bil 45.

"Nekaj bolje je bilo kot včeraj, vendar to ni tisto s čimer bi bil lahko zadovoljen," je bil pri opisu svojega streljanja jedrnat Bauer. Nekoliko bolj zgovoren je bil Marič: "Hotel sem popraviti vtis v streljanju stoje. To nikakor še ni dober strelski dosežek, vendar sem dobil vsaj občutek, da lahko ob polni koncentraciji tudi zadanem. Nekaj strelov sem izdelal do popolnosti, včasih pa se še vedno premalo osredotočim na proženje s prstom. Upal sem vsaj na točke svetovnega pokala, vendar tudi na progi nisem bil preveč živahen. Ne ustreza mi lovljenje tekmecev po progi, saj raje tečem svoj tempo."

Na današnji zasledovalni tekmi sta za Slovenijo nastopila le Bauer in Marič, kajti Vasja Rupnik je že po šprinterski tekmi (50. mesto) tožil nad slabim počutjem in črevesnim težavami. "Na ogrevanju sem se počutil popolnoma brez moči in potil sem se kot bi pretekel že 20 kilometrov. Tokratni nastop res ne bi imel smisla, morda le kakšno posledico za naslednje dni, zato raje nisem štartal," je pojasnil Rupnik. Po nastopih v Anterselvi/Antholzu, kjer je manjkalo kar nekaj najboljših biatloncev, se je spremenil tudi vrstni red na vrhu skupnega seštevka svetovnega pokala. Prvo mesto je prevzel Francoz Simon Fourcade (429 točk), ki je na drugo mesto izpodrinil Rusa Jevgenija Ustjugova (414 točk). Trenutno tretje mesto zaseda Avstrijec Christoph Summan (404 točke). Najvišje uvrščeni Slovenec še vedno ostaja Klemen Bauer na 28. mestu (189 točk). Janez Marič je s 56. točkami 56., Peter Dokl 72. (30 točk) in Vasja Rupnik 97. (9 točk).

Biatlonski svetovni pokal se po današnji moški zasledovalni tekmi za slabe tri tedne umika od pozornosti javnosti, saj čaka biatlonke in biatlonce pripravljalno obdobje pred najpomembnejšimi nastopi letošnje sezone. Slovenska izbrana vrsta, ki bo v Vancouvru nastopila s štirimi biatlonkami in štirimi biatlonci, si je za svoje pripravljalno središče izbrala kar domačo Pokljuko.

"S treningi pričnemo že v torek zjutraj, ko se bomo vsi skupaj zbrali v Hotelu Center na Rudnem polju. Za treninge se bomo največ zadrževali na Javorniški planini, kjer bomo s pomočjo sodelavcev Športnega centra Pokljuka pripravili progo, ki bo kar najbolje simulirala olimpijske terene. Večina reprezentantov bo bivala tudi v bližnji t.i. višinski hiši, zato že sedaj ocenjujemo pogoje kot zelo dobre in na nivoju podobnih centrov v Evropi, kjer smo najprej načrtovali olimpijske priprave," je načrte razkril glavni moški trener Uroš Velepec.

Ne spreglejte